≫ 

Kraj najdosadnije šampionske "trke": Pari Sen Žermen odbranio titulu, het-trik Embapea! (VIDEO)

Potvrda titule stigla je iz Tuluza, gde je Lil odigrao bez golova i matematički "rešio" pitanje šampiona za sezonu 2018/2019

  • 0

Još od prvog kola, i pre početka sezone zapravo, ovo je bilo svima jasno, a sada je i zvanično: Pari Sen Žermen je odbranio titulu prvaka Francuske, koja je "overena" pobedom od 3:1 protiv Monaka. 

Tri kola pre kraja "Sveci" su pobegli drugoplasiranom Lilu 16 bodova, tako i matematički osigurali šesti trofej namenjen najboljem timu Francuske u poslednjih sedam godina, a osmi ukupno.

Titula je u Pariz stigla i pre nego što je tim Tomasa Tuhela istrčao na "Park Prinčeva" protiv Monaka (nedelja, 21), pošto je Lil, ranije, remijem sa Tuluzom (0:0) matematički "rešio" pitanje prvaka.

Foto: Tanjug/Ap

Sveci su u prethodna tri kola pretrpeli dva poraza, uz jedan remi, pa se čekala overa titule i šampionska žurka pred svojim navijačima koja je počela i pre meča nakon lepih vesti iz Tuluza. Ipak, Parižani ništa nisu prepustili slučaju pa je u centru pažnje i ovoga puta bio jedan od najboljih mladih fudbalera sveta.

On se bukvalno igrao sa gostima iz Kneževine, što tri "ubačena" gola u mrežu i potvrđuje. Pogađao je u 15. , 38. i 55. minutu, dok je za Monako Golovin u 80. uspeo tek da ublaži poraz.

Priliku za novi domaći trofej Parižani će imati naredne subote u finalu Kupa gde im je rival ekipa Rena.

Inače, meč PSŽ-a i Monaka posvećen je crkvi Notrd Dam, nedavno uništenoj u velikom požaru.

Navijači su preko jedne tribine razvili "šetalicu" bogomolje, a igrači su takođe dali svoj doprinos tako što su nosili specijalno dizajnirane dresove sa siluetom crkve, a svima je na leđima, umesto prezimena, pisalo Notr Dam.

Parižani su sada stigli na samo dve titule zaostatka za najtrofejnijim francuskim klubom Sent Etjenom koji ima deset, ali je poslednji šampionski trofej uzeo davne 1981. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA