≫ 

Barsa na tri boda od nove titule, Mesi ušao kad je već sve bilo gotovo (FOTO)

Pobedu Katalonaca u Vitoriji doneli karles Alenja i Suarez iz penala u razmaku od pet minuta, Brašanac igrao do poluvremena za domaći tim

  • 0

Fudbaleri Barselone nadomak su odbrane titule u Primeri, još tri boda deli ih od tog cilja nakon pobede nad Alavesom na "Mendizorozi" rezultatom 2:0.

Katalonci su tako pobegli prvom pratiocu Atletiko Madridu 12 bodova i ukoliko Madriđani u sredu budu poraženi od Valensije, Barsa će i matematički osigurati pehar, no i ako se to ne desi, u narednoj rundi, protiv Levantea na svom terenu, imaće priliku da obezbedi novi trofej, a onda da se usredsredi na konačne obračune u završnici Lige šampiona.

Strelci golova na "Mendizorozi" bili su Karles Alenja u 55. i Luis Suarez u 60. iz penala, nakon VAR intervencije pošto je lopta pogodila jednog igrača domaćeg tima u ruku.

Negodovali su domaći navijači zbog takve odluke, ali je video tehnologija jasno potvrdila prve sumnje, pre nego što je urugvajac smestio loptu u mrežu.

Barsa je počela meč bez nekolicine standardnih igrača, Mesi je bio među njima na klupi, kao i Đordi Alba, a Argentinac je zaigrao od 61. minuta - kada je pobednik već bio rešen.

Stigao je Mesi i jednom da opasno zapreti golu Alavesa, pogodio je stativu u toj situaciji, a navijači Barse se nadaju da je samo sačuvao "municiju" za ono što sledi Barsi  - dvomeč polufinala Lige šampiona sa Liverpulom.

Za domaći sastav, Darko Brašanac je igrao od starta, a zamenjen je na poluvremenu.

Karles Alena bio je strelac vodećeg gola za Barsu Foto: Tanjug/Ap

Primera, 34. kolo:

Ueska - Eibar 2:0

(Enrik 54, Avila 57)

Valjadolid - Đirona 1:0

(Mićel 67)

Alaves - Barselona 0:2

(Alenja 55, Suarez 60p)

sreda

Atletiko Madrid - Valensija 19.30

Espanjol - Selta 20.30

Leganes - Atletik Bilbao 20.30

Levante - Betis 21.30

četvrtak

Sevilja - Rajo Valjekano 19.30

Sosijedad - Viljareal 20.30

Hetafe - Real 21.30

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA