≫ 

Tadićeve impresivne brojke posle još dva gola za Ajaks! Srbin na 51 utakmici dao 34 pogotka, podelio 19 asistencija

Sjajan je naš fudbaler, Kopljanici sa 4:2 savladali Vitese i pobegli PSV-u šampionskoj trci

  • 2

Dušan Tadić je Ajaksovo "suvo zlato", Srbin je briljirao u još jednoj utakmici za Kopljanike koji su, uz dva njegova gola iz penala i asistenciju, savladali Vitese 4:2 u 32. kolu holandskog šampionata. 

Polufinalisti Lige šampiona pobegli su tako, uz meč više, konkurentu za titulu PSV-u tri boda u neverovatno uzbudljivoj trci za titulu.

Tadić je još jedno veliko veče najavio asistencijom za Zijeha u 41. minutu, sjajno ga je pronašao u petercu, a ovome ostalo da odradi lakši deo posla, za vođstvo domaćeg tima.

U 54. minutu Tadić je bio siguran sa penala, ispravno dosuđenog nakon povlačenja De Lihta sa leđa u kaznenom prostoru Vitesea, a pobedu Ajaksa povtrdio je u 80. minutu, takođe sa "bele tačke", kada je "ubio" utakmicu.

 

Ajaksova gol-razlika 111:30 najbolje je svedočanstvo dominacije tima iz Amsterdama ove sezone, a 160 golova, koliko su postigli u svim takmičenjima, je evropski rekord!

Konačno, Tadić je zaslužan i za isključenje igrača Vitesea u finišu meča, kada je pobegao svom čuvaru, a ovaj ga nepropisno srušio sa leđa.

Bila je ovo 51. utakmica našeg reprezentativca ove sezone, uz impresivnu statistuku: 34 gola, 19 asistencija!

VIDEO: Modrić besan napustio stadion, Tadić ga upropastio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA