≫ 

Smeh u Humskoj zbog Elvisa Prislija, najavljuje se "pakao" posle derbija: Zvezda nam nije utakmica "biti ili ne biti"... (VIDEO)

Trener crno-belih raspoložen pred sudar sa Zvezdom, očekuje najveća iskušenja tek posle derbija u "četiri duela za Evropu"

  • 8

Pred Partizanom je možda i najvažniji period u poslednjoj deceniji, možda i duže, a zaista sumorno zvuči i sama konstatacija: crno-beli biju grčevitu bitku za Evropu!

Poraz od Radničkog uveo je tim iz Humske u ozbiljan problem, Čukarički i Mladost "dišu za vratom" Miloševićevom timu, koji u će u četvrtak protiv najvećeg rivala morati da traži bodove za ostanak u "top četiri" u superligaškom poretku.

Dakle, kalkulacija nema, pobeda je ono što se traži od ekipe koja je ove sezone dva puta "ispuštala" pobedu protiv učesnika Lige šampiona, ali su to bili, manje više, jedini svetli trenuci sezone.

- Evo u najkraćem, da ne pričam sad mnogo o važnosti derbija, to već svi vrlo dobro zante. Naša situacija je jako komplikovana i dalje, ali trudimo se da iz nedelje u nedelju popravljamo situaciju. Poslednja utakmica u Nišu, kao što rekoh igračima, možda predstavlja rezultatski korak unazad, ali ja je tako ne gledam jer mislim da je ekipa u dobroj meri odgovorila u onome što smo tražili. Bilo je i objektivnih razloga poraza: šest,sedam igrača nije moglo da nastupi, pa je rezultat bio takav kakav je bio, a mi nemamo mnogo vremena da se vraćamo unazad zbog onoga što nam dolazi.

Posle dva burna derbija, sledi treći izuzetno važan, ali Milošević smatra da je za Partizan još važnije ono što posle derbija dolazi - finiš lige i dueli sa direktnim rivalima u borbi za Evropu.

- Jeste jako bitna utakmica (derbi), i može da bude jako bitna, može da nam donese mnogo, ali nije utakmica koja predstavlja "biti ili ne biti". Mi posle toga imamo praktično mini ligu od četiri utakmice gde treba da obezbedimo ulazak u Evropu i to je najbitnije za nas u ovom momentu. Sutrašnja utakmica ima specifičnu težnu koju svi dobro znate, ali nam nije presudna.

Partizan je oštećen u poslednjoj utakmici u Nišu protiv Radničkog, delegiranje sudija za mečeve Superlige postalo je nekad i važnije od imena rivala, pa su navijači Partizana s pravom zabrinuti pred derbi. Podsetimo, pravdu na 160. prvenstvenom duelu "večitih" deliće Novak Simović.

Milošević, ipak, nije želeo da komentariše bilo šta što ima veze sa suđenjem, niti će kako kaže.

- Ne, rekao sam to već, i ostajem pri tome, a važi i za ubuduće: neću komentarisati suđenje ni pre ni posle utakmice

Foto: Marko Jovanovic

Bilo je i smeha na Savinom licu tokom razgovora sa medijima, zagolicalo ga je pitanje novinara "da li će svoje igrače pokušati da opusti na putu od Teleoptika od Marakane pesmama Elvisa Prislija".

- Ja svarno ne znam na šta mislite, ne znam... - klimao je glavom Savo uz širok osmeh, promaklo mu je da je to nadimak glavnog sudije sutrašnje utakmice, koji mu je svojevremeno nadenuo trener Lučana Neško Milovanović.

- Nemam taj podatak, ali proveriću, rekoh već da se ne bavim sudijama, a pogotovo ne u toj meri da znam njihove nadimke.

Imaće Savo u svojim igračima jake adute za meč sa Zvezdom, s obzirom na to da su u dva odmeravanja snaga sa šampionom oba puta ostali neporaženi.

- Derbiji koje smo igrali mogu da pomognu, moja ekipa sad zna kako da izađe na kraj sa ovom ekipom Zvezde i to može da bude plus za sutrašnji meč. Što se tiče poraza koje su oba tima doživela u prethodnom kolu, to je potpuno nebitno kad počne derbi. Ni na koji način nijedan prethodni poraz neće uticati na derbi. Ko se bolje odupre psihološkom pritisku biće u prednosti.

Trener Partizana je potom istakao značaj utakmica koje dolaze posle derbija - to su one koje će sasvim sigurno nositi predznak "biti ili ne biti", uključujući i Kup mečeve preko kojih crno-beli takođe mogu tražiti evropsku kartu.

- Verujem da su dobre šanse da prođemo u finale Kupa, pogotovo posle prve utakmice koju smo dobili. To je jako dobar rezultaat za nas, čeka nas teško gostovanje u Nišu, ali niko u Partizanu ne zna, niti može da zna da li ćemo osvojiti Kup. Ono što je jasno je da Partizan mora da obezbedi Evropu. Ova utakmica (sa Zvezdom) nam može biti veliki korak ka tome, ali ako ne bude (pobede), moramo biti spremni na pakao četiri poslednje utakmice kroz koje moramo obezbediti učešće u Evropi - to je primarni cilj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    24. april 2019 | 16:32

    Нама за титулу, вама за 5-о место. Надајмо се..лепо би било

  • DLZ

    24. april 2019 | 16:07

    Ponasaju se kao da si grupa gradjana..Nazalost sve zavisi od Zvezdine volje dali ce da zatezu ili ne,da bude nereseno.Mi nemamo kvalitet realno je 5 mesto ove sezone...

  • Srbenda

    24. april 2019 | 17:20

    Laganica 2-0 ili 3-0 za Zvezdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA