Borjan i fudbaleri Zvezde obišli decu u Institutu za onkologiju i razmenili sa njima "narukvice prijateljstva" (VIDEO)

Crveno-beli podelili deci i poklone

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde tako su obeležili Međunarodni dan fudbala i prijateljstva, 25. april, a decu su u Institutu obišli golman Milan Borjan, ali i Anđela, Stefan, Andrej i Miloš, mladi fudbaleri omladinske škole crveno-belih.

Oni su i ovogodišnji predstavnici Srbije na međunarodnom društveno odgovornom projektu "Fudbal za prijateljstvo", koji se održava u Madridu od 28.maja do 2.juna, a sa decom iz klinike su razmenili narukvice prijateljstva i podelili im poklone.

"Međunarodni dan fudbala i prijateljstva" se obeležava već pet godina unazad pod pokroviteljstvom Gasproma i u njegovom obeležavanju učestvuje oko 40.000 fudbalera iz više od 50 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Severne i Južne Amerike.

U različitim zemljama je ovaj tradicionalni datum protekao u raznim manifestacijama pa je tako bilo "Festivala fudbala i prijateljstva" ili "Časa fudbala i prijateljstva", ali se uvek u prvi plan ističe isttih devet vrednosti: prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, posvećenost, pobednički duh, poštovanje, tradicija i čast.

Da podsetimo, glavni cilj projekta "Fudbal za prijateljstvo" i ove godine je da podrži dečiji i omladinski sport, promoviše vrednosti zdravog i aktivnog načina života i promoviše i neguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura sveta.

VIDEO - Vladan Milojević završio na ramenima svojih fudbalera

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA