Da li je odluka Partizana na poluvremenu pomogla Zvezdi i odlučila pobednika u večitom derbiju?

Fudbal je počeo da se igra tek onda kada je Partizan ''iskočio'' iz svog defanzivnog oklopa * Do tada, gledali smo fudbal za zaborav

  • 7

Kako je počeo, ovaj 160. večiti dertbi je pretio da bude jedan od najgorih u istoriji duela između Crvene zvezde i Partizana! Prvo poluvreme za zaborav, i to onaj večni, donekle su izvukla tri gola u drugom delua, ali čak ni oni ne mogu da poprave kranji zaključak!

I to je činjenica, ne dajte da vas lažu! Bez obzira na izjave pojedinih fudbalera ''da je derbi bio dobar i da je opravdao očekivanja.'' Jer - nije! Barem to trenutka kada je Zvezda povela sa 1:0.

Previše tehničkih grešaka videli smo u prvih 45 minuta, loše izvedenih kornera, situacija u kojima su igrači padali kao da hodaju po ledu, ne više od tri povezana pasa sa obe strane, a o pokušajima centaršuteva i da ne pričamo.

Pokušaj Zdjelara na 160. večitom derbiju Foto: Marko Jovanović

Zvezda je silovala sa visokim loptama na Milana Pavkova. Kako igrači odbrane, tako i Milan Borjan sa identičnim pokušajima. Taktika koja nije donosila rezultat, jer je Bojan Ostojić ''stavio u džep'' robusnog napadača koji je bio jedan od najslabijih karika crveno-belog tima.

Odgovaralo je Ostojiću ideja crveno-belih kako da igraju, a verovatno su i u taboru Zvezde to shvatili kada su Pavkova u drugom delu ''pomerili'' od štopera Partizana na drugu stranu - kod Strahinje Pavlovića.

Imala je Zvezda u prvom poluvremenu velikih problema da kvalitetno ''iznese'' loptu, a da to ne budu pomenute duge lopte. Doduše, niko od igrača se nije ni nudio tako da ne čudi potez Vladana Milojevića, prilikom jednog prekida u prvom poluvremenu, da pozove dvojicu svojij vezista - Ivanića i Jovančića - i posavetuje ih šta da čine.

Pavkov je imao velikih problema sa odbranom Partizana Foto: Marko Jovanović

S druge strane, Partizan je taktički perfektno odigrao prvo poluvreme. Naravno, ako im je ideja bila samo to da zaustave Zvezde. U napadu su imali dva solodna kontranapda, ali je činjenica da su više brinuli o svom golu.

Marko Marin nije mogao da primi loptu od Zdjelara kom je često pomagao još jedan saigrač. Kao ni većina igrača crveno-belih. Udvajali su izabranici Save Miloševića i Bena, Pavkov je već bio ''upecan'', dok su i na Ivanića budno motrili.

I onda - preokret na poluvremenu!

Partizan kao da je shvatio da može da pobedi Crvenu zvezdu, lošu do tog trenutka, a to potvđuju i reči trenera crno-belih Miloševića.

Da li je Milošević pogrešio što je na poluvremenu promenio taktiku? Foto: Marko Jovanović

- U dobrom delu utakmice, do gola, parirali smo rivali u svim segmentima igre, a onda pomislili da možemo više. Prenaglili smo u tome, što je domaćin umeo da kazni. Zvezda je pokazala strplejnje, koje proizilazi iz psihološke prednosti, iz njihovog stanja na tabeli i cele situacije kod nas - jasan je bio Milošević.

Otvorili su se crno-beli više nego u prvom delu, sve češće su pritiskali zadnju liniju odbrane Zvezde i delovali su kao osice. Sve do 60. minuta kada je Ivanić iskoristio ''jedna na jedan'' sa Miletićem, prevario ga, ubaci u peterac, a Slobodan Urošević faulirao Bena za penal.

Gol koji je Ben potom postigao totalno je promenio tok utakmice. Najednom se Zvezda sve pitala, počeli su crveno-beli da igraju fudbal i kako je vreme odmicalo otvaralo se sve više i više prostora. Otuda i onaj gol Alekse Vukanovića za 2:0, a pogotovo akcija koju smo videli nedugo kasnije, a koju Ivanić nije uspeo da realizuje.

I tako je Zvezda stigla do prvog ovosezonskog trijumfa na večitom derbiju, mada je pitanje šta bi se događalo da Partizan na odmoru nije odlučio da intezivnije razmišlja o tri boda.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. april 2019 | 14:35

    Obicno tako prodju mali klubovi kojima u toku utakmice "porastu rogovi" pa pomisle kako mogu pobediti evropskog i svetskog sampiona.

  • Pera

    26. april 2019 | 14:49

    Koji bre Bojan Ostojic.E pa da to je onaj glumac u pokušaju celo vreme je glumio prekršaje nad njim a mučki povlačio Pavkova za majcu isto kao onaj mladi rvač Pavlović .Izgleda da ovi u Partizanu imaju dodatna časove glume u rvački zahvata.

  • 😂😂😂😂😂😂

    26. april 2019 | 13:57

    Grobari uvek tako, kao i svaki slabiji tim koji dodje na Marakanu. Zatvore se, pa ako daju gol. Tukli Marina besomucno dok ga nisu iznervirali..posle hteli da igraju fudbal, pa popili nokaut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA