≫ 

Mesi je zbog uvreda umalo otišao iz Barselone: Pokojni trener ga je ubedio da ostane jednom rečenicom!

Lionel Mesi možda ne bi bio baš onakav fudbaler kakvog danas gledamo, niti bi Barselona bila ista ekipa da su se neke stvari odigrale drugačije

  • 0

Leo Mesi je 2014. godine prišao svom nekadašnjem treneru Fransesku "Titu" Vilanovi i rekao mu da ozbiljno razmišlja o odlasku iz Blaugrane.

Povod su bile uvrede na njegov račun, nakon što je Barselona izgubila od Reala u finalu Kupa kralja, a priču je pet godina posle smrti otkrio Titov pomoćnik u to vreme - Đordi Roura.

- Šest dana pre nego što je Tito umro, Mesi ga je posetio i rekao mu da ozbiljno razmišlja o odlasku iz Barselone. Tito mu je na to rekao da je za njega najbolje da ostane u Barsi jer mu, s obzirom na njegov stil igranja, nijedan drugi klub i tim neće odgovarati kao njegovo prirodno okruženje - rekao je Roura za Radio Kanal Barselona.

- Posle tog sastanka Leo je promenio mišljenje i uvideo ono što do tada nije. Znamo to jer je, evo, i dalje tu, pet godina nakon što je došao da kaže Titu na samrtnoj postelji da odlazi - dodao je Roura.

Dodatno je opisao stratega koji je sa Barselonom osvojio titulu prvaka Španije pošto je Pep Gvardiola otišao sa 15 poena prednosti u odnosu na Real.

Nažalost, ostao je samo jednu sezonu, a zdravlje mu i nije dozvoljavalo više od toga.

- Tito je bio jako jednostavan, direktan i mada je bio povučen i nije mnogo govorio, svaka njegova reč je imala težinu, jer je bio osoba izražene harizme - kaže Roura.

Da podsetimo, Vilanova je preminuo aprila 2014. godine, a Barsu je vodio do leta 2013. Tada je saznao da je maligni rak grla uznapredovao i odlučio je da ode iz Barselone i posveti se lečenju. Na kraju nije uspeo da pobedi bolest, ali je uspeo da ubedi Mesija da ostane u bordo-teget dresu.

Argentinac je nakon toga, 2015. osvojio Ligu šampiona sa katalonskim klubom.

VIDEO - Modrić: Ovo je nagrada za sve one koji nisu osvojili Zlatnu loptu zbog Ronalda i Mesija

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA