≫ 

Prvi trofej stigao u Liverpul: Van Dajk igrač godine u Premijer ligi!

Kolege fudbaleri Holanđanina proglasili najboljim za tekuću takmičarsku godinu

  • 10

Defanzivac Liverpula Virdžil Van Dajk proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige za sezonu 2018/2019. u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske elitne lige. 

Van Dajk je tako postao tek šesti defanzivac kome je uručeno ovo laskavo priznanje, posle Normana Hantera, Kolina Toda, Gerija Palistera, Pola Mekgrata i Džona Terija.

Holanđanin iza sebe ima sezonu karijere, vođa je najbolje odbrane lige koja je u 36 mečeva primila samo 20 golova (za sada), na čak 17 utakmica je, uz saigrače, sačuvao mrežu svog tima koji je i dalje u konkurenciji za dva najznačajnija trofeja sezone - Premijer lige i Lige šampiona.

Liverpul je Van Dajka doveo iz Sautemptona u januaru 2018. godine za 75 miliona funti.

- Mislim da je ovo teško rečima opisati. Najveća moguća čast da te izaberu igrači protiv kojih igraš svake nedelje. Ova nagrada je nešto posebno za mene - rekao je Van Dajk.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Rahim Sterling, koji je bio i u najužoj konkurenciji za igrača godine među seniorima, kao i Azar, Mane, Aguero, Bernanrdo Silva...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA