≫ 

Tadić posle Madrida i Torina "drži čas" u Londonu

Popularni Kopljanici imaju priliku da ponove uspeh Ajaksa iz 1995. godine

  • 3

Fudbaleri Ajaksa, na čelu sa srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem, pokušaće da nastave evropsku bajku i u Londonu protiv Totenhema u prvom duelu polufinala Lige šampiona.

Velelepni i sveže otvoreni stadion Totenhema nova je prilika za Tadića i "vrtić" iz Amsterdama za fudbalski čas, kakav su videli giganti Real Madrid i Juventus na svojim terenima (1:4, 1:2) u prethodne dve runde elitnog takmičenja.

Baš zbog tih izdanja praktično cela Evropa ima samo jedno pitanje - može li sadašnja generacija "kopljanika" da ponovi uspeh one iz 1995. godine koja je osvojila "ušati trofej"?

Sličnosti u ta dva mlada i talentovana tima ima mnogo, ali pita se i Totenhem, koji je kroz dramu eliminisao jednog od favorita za osvajanje pehara Mančester Siti i to bez najboljeg igrača i strelca Harija Kejna.

Ipak, sada će morati i bez junaka izbacivanja "građana" Hjeon-Mina Sona zbog suspenzije, pa sav teret u napadu pada samo na Fernanda Ljorentea. Takođe, za ovaj duel pod upitnikom su i Hari Vinks i Musa Sisoko.

Meč u Londonu na programu je sutra sa početkom u 21 sat.

Za dan kasnije zakazan je prvi meč drugog polufinalnog duela Barselona - Liverpul na Nou Kampu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA