Partizan bez trojice igrača iz startnih 11 u direktnoj borbi za Evropu!

Večiti derbi uzeo i rezultatski i igrački danak crno-belima pred utakmicu sa Lučanima

  • 6

Minuli 160. večiti derbi sa Crvenom zvezdom ne samo da je ostavio rezultatske posledice po Partizan (poraz 2:1 i peto mesto na tabeli), već je uzeo danak i što tiče igračkog kadra crno-belih. Konkretno, trener Savo Milošević u sredu protiv Mladosti iz Lučana (Humska, 18.00), neće moći da računa na trojicu standardnih prvotimaca usled suspenzija zbog crvenih i žutih kartona.

U direktnom duelu sa takmacem za izlazak u Evropu, tim iz Humske neće moći da se osloni na centralnog defanzivca Strahinju Pavlovića, koji je u pomenutom derbiju na stadionu Crvene zvezde “pocrveneo” u smiraju utakmice, samim tim zaradio automatsku suspenziju od jednog meča neigranja.

Pavlović je već imao tri akumulirana kartona iz pređašnjih utakmica, pa i da nije isključen morao bi da pauzira u sredu, jer na kraju prvog poluvremena na stadionu “Rajko Mitić” dobio četvrti žuti karton, što je takođe značilo meč pauze (kartoni se sada brišu).

Na “hlađenje” će takođe levi bek Slobodan Urošević kao i zadnji vezni Aleksandar Šćekić, koje je trener Savo Milošević sačuvao od četvrtog žutog kartona u duelu sa Radničkim iz Niša, za koji koji nisu ni konkurisali, ne bi li mogli da igraju u večitom derbiju.

Šćekić u duelu sa Pavkovom Foto: Marko Jovanović

Oba fudbalera su ipak “požutela” u porazu od Zvezde, dobivši suspendujući karton, pa neće moći da pomognu saigračima u utakmici sa Lučancima.

Partizan u veznom redu i na levom boku može da “pokrpi” izostanak Šćekića i Uroševića, ali ozbiljan problem predstavlja pozicija u centralnom delu odbrame.

Povreda kolena štopera Marka Valijentea, koja nije tako opasna kako se u prvi mah činilo, sužava izbor struke i neizvesno je da li će medicinski tim uspeti da oporavi Španca do srede ili će, pak, Milošević na raspolaganju imati samo dva centralna defanzivca – Bojana Ostojića i taze oporavljenog Svetozara Markovića.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    29. april 2019 | 12:32

    Ne znas koji je veci hendikep, ali za Lucane. Tesko je reci ko je veca rupa od ove trojice.

  • Marko

    29. april 2019 | 12:40

    Hoćemo Kalčopoli, da vrate otete Tole titule!!!

  • VALJAK

    29. april 2019 | 17:11

    SaVO AKO VOLIS PARTIZAN A VOLIS MANI SE MESTA GLAVNOG TRENERA. BUDI POMOCNIK I DOVEDI ISKUSNOG TRENERA, DA I NAMA ZASIJA SUNCE !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA