≫ 

Zvezda "petardirala" Vojvodinu i prišla na tri boda od odbrane titule! (VIDEO) (FOTO)

Zvezda potvrdila dominaciju nad Vošom

  • 49

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu 5:0 u meču 34. kola Superlige Srbije kao gost na stadionu Karađorđe.

Crveno-beli su nastavili svoj niz pobeda nad Vošom koja tri godine ne zna za pobedu protiv Beograđana. Zvezda je prišla na samo tri boda od osvajanja nove titule prvaka Srbije koju će odbraniti ako u nedelju na svom terenu pobedi Mladost iz Lučana.

Strelci za tim Vladana Milojevića bili su svi napadači koje je Milojević imao na raspolaganju. Po jednom su pogađali starteri Milan Pavkov i Aleksa Vukanović, jednom rezervista El Fardu Ben i dvaput Dejan Joveljić.

Foto: MN Press

Čitavo prvo poluvreme bi moglo da se svede na tri situacije. Nije bilo lepršavog fudbala i kombinacija, Vojvodina je uglavnom preskakala teren dugim loptama, a u Zvezdi je Marin delio lopte iz sredine.

Zvezda je agresivno napala od prvog minuta sa dva špica, pošto je Aleksa Vukanović golom u derbiju zaslužio mesto uz Pavkova.

Vojvodina se postepeno oslobađala i napadala i u 12. minutu tražila jedanaesterac. Bojan Matić je primio dugu loptu unutar 16 metara Zvezde, oboren je, ali sudija Miloš Milanović nije pokazao na belu tačku.

U jeku inicijative domaćina, Goran Čaušić je dobio vazdušni duel sa svojom čuvarom, dodao je loptu glavom do Pavkova u 22. minutu, a napadač je primio na grudi i onda još dok je lopta bila u vazduhu šutirao na gol.

Rockov se maksimalno istegao da bi je stigao, ali je time samo ulepšao prvi gol Zvezde. Samo tri minuta kasnije već je bilo 2:0.

Marin je iz sredine isturio Stojkovića na desnom krilu, bek Zvezde je vratio do ivice peterca, odakle je Vukanović iz prve šutirao u malu mrežu i duplirao prednost svog tima.

Zvezda je napadala i nakon toga, ali i spuštala loptu kako je vreme odmicalo do poluvremena.

Prštalo je od uzbuđenja na startu drugog dela! Odmah u 47. minutu Mihajlo Nešković je bio u duelu sa Vukanovićem unutar 16 Zvezde, pao je i probao da izvuče penal.

Milanović mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja, ali je Stara dama pokazala znake života. Već u 50. minutu Nemanja Milunović je kiksirao i traljavo ispucao loptu koju je prihvatio Matić i šutirao sam ispred Borjana.

Golman Zvezde je odbranio, a dva minuta kasnije imao malo sreće. Matić je uposlio Zukića koji je istrčao po desnoj strani i šutirao pored gola.

Foto: Marko Jovanović

Konkretnija je bila Vojvodina u prvih 15 minuta nastavka, pa je možda zbog toga Vladan Milojević odlučio da odmori Vukanovića i u 60. minutu ubacio Bena u igru.

Samo pet minuta kasnije to se pokazalo kao sjajan potez. Ben je kroz sredinu krenuo da utrčava, Marin ga je video i poslao "iglu" od lopte kroz srce odbrane gde ju je Ben prihvatio i iz prve plasirao pored Rockova za 3:0.

Time je Zvezda i u nastavku presekla inicijativu igrača Vojvodine. U 78. minutu se kao džoker sa klupe pokazao Dejan Joveljić koji je koji minut ranije ušao umesto Pavkova.

On se našao na putu udarcu Gorana Čaušića i skrenuo je loptu u mrežu, a agoniju Voše potvrdio je svojim drugim golom nakon što je u 90. minutu Dušan Jovančić iznudio penal.

Joveljić je bio egzekutor, a sudija Miloš Milanović je odmah posle tog penala svirao kraj meča. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola.

Sastavi ekipa:

Vojvodina: Rockov - Devetak, Đurić (od 46. Đuričin), Graovac, Matić, Milojević, Mitošević, Nešković (od 73. Srećković), Saničanin, Veselinović, Zukić (od 82. Mesarović). Trener: Radovan Krivokapić

Crvena zvezda: Borjan - Babić, Čaušić, Ivanić, Jovančić, Marin, Milunović, Pavkov (od 72. Joveljić), Rodić (od 79. Gobeljić), Stojković, Vukanović (od 60. Ben). Trener: Vladan Milojević.

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Sudija: Miloš Milanović

Drugo poluvreme:

Printskrin: Arena sport

90. minut - GOOOOOOOL! Penal za Zvezdu. Dušan Jovančić je oboren u kaznenom prostoru, Dejan Joveljić je namestio loptu na "kreč" i pogodio uz malo sreće za konačnih 5:0. Milanović je odmah posle penala svirao kraj meča.

87. minut - Šansa za Mirka Ivanića koji je posle kornera šutirao preko gola.

80. minut - Pokušali su Matić, a onda i Marin, prvom je odbranio Borjan, drugi je na suprotnom kraju terena šutirao preko gola.

78. GOOOOOOL! I Joveljić se upisao u strelce za 4:0! Čaušić je posle kornera primio loptu izvan šesnaesterca, šutirao je, a na putu udarcu se našao Dejan Joveljić koji je skrenuo loptu ka mreži i upisao se u strelce u maniru Filipa Inzagija.

72. minut - Ušao je u igru i Joveljić umesto Milana Pavkova.

65. minut - GOOOOOOL! Ben za 3:0! Igrač sa Komora je počeo da utrčava kroz sredinu ka golu Rockova, Marin ga je video i neverovatno tempiranim dodavanjem uposlio, a Ben je bez gledanja "zavrnuo" loptu i plasirao u mrežu pored Rockova.

64. minut - Solidan pokušaj Nemanje Milojevića, samo korner za Vojvodinu.

60. minut - Ben ulazi umesto Alekse Vukanovića, Milojević hoće da osveži svoj napad. Trener Vojvodine je takođe izvršio jednu izmenu do sada, umesto Đurića je ušao Đuričin na startu drugog dela.

54. minut - Šut Jovančića, lopta preko gola Rockova.

52. minut - Velika šansa za Zukića! Matić je sjajno uposlio svog saigrača dodavanjem po zemlji kroz odbranu i Zukić je imao dobru poziciju. Šutirao je pored gola, ali Voša pokazuje znake života.

Foto: MN Press

50. minut - Kakav kiks Milunovića! Hteo je da ispuca povratnu loptu štoper Zvezde i ona je izgleda prešla preko busena i Nemanji preko noge. To je iskoristio Matić koji je pritrčao i uspeo da šutne ka Borjanu koji je odbranio.

47. minut - Mihajlo Nešković pada u šesnaestercu Zvezde, a sudija Milanović mu pokazuje žuti karton zbog simuliranja. Nešković je bio u duelu sa Vukanovićem koji se vratio da pomogne svojoj odbrani.

Prvo poluvreme:

Foto: MN Press

45+2 minut - POLUVREME - Nije viđeno mnogo kvalitetnog fudbala na Karađorđu u prvih 45 minuta utakmice, ali je Zvezda iskoristila svoje šanse i bez problema iskontrolisala rezultat pred nastavak meča.

42. minut - Žestok sudar Matića i Babića. I jedan i drugi su uklizali na loptu u želji da do nje dođu i završili na zemlji.

37. minut - Mirniji period igre, Zvezda je spustila loptu, Vojvodina preskače igru jer zadnju liniju Voše pritiskaju po trojica igrača gostiju i igra se uglavnom na sredini terena.

32. minut - Kao i više puta do sada, Zvezda je iskoristila golove da počne da "gazi" rivala u periodu kada on padne. Gosti sve vreme posle golova drže loptu u nogama, Vojvodina je dobila samo jedan korner.

25. minut - GOOOOOOOL! Vukanović za 2:0! Marin je poslao na desni bok pas za Filipa Stojkovića, kapiten Zvezde na ovom meču je odmah spustio u sredinu gde je na sedam, osam metara od gola bio Aleksa Vukanović koji je iz prve šutirao po zemlji u malu mrežu gola Voše i tako duplirao prednost.

22. minut - GOOOOOOOOL! Bomba Pavkova i 1:0 za Zvezdu! Glavom mu je dodao loptu Čaušić, Pavkov je primio na grudi, pa onda bez spuštanja šutirao iz prve kroz sredinu levicom do samog ćoška gola Rockova. Golman Vojvodine je probao da paradom spase svoju mrežu, ali nije uspeo i samo je ulepšao pogodak.

18. minut - Zukić ulazi u kazneni prostor sa levog krila, pa šutira i blokira ga Milunović. Vojvodina se oslobodila potpuno početnog pritiska gostujućeg tima i trenutno se više igra na polovini Zvezde.

12. minut - Matić je solidno primio loptu u kaznenom prostoru i bio sam ispred golmana gostiju Milana Borjana, ali ga je "pokupio" štoper Zvezde, a sudija je procenio da nije bilo penala.

10. minut - Evo i šanse za Vojvodinu! Matić je šutirao iz okreta, lopta je otišla pored gola, a ovaj napad je bio najbliži šansi za domaćina u prvih deset minuta utakmice.

Foto: Marko Jovanović

7. minut - Marin je izblokiran posle duplog pasa sa Mirkom Ivanićem. Odlično je u svom kaznenom prostoru reagovao i uklizao Milojević.

3. minut - Prva gužba u kaznenom prostoru jedne od ekipa. Lopta je stigla do Srđana Babića koji je mogao da šutira, ali se nije snašao sa loptom. Zvezda od prvog minuta napada.

VIDEO - Zvezda - Partizan 2:0, crveno-beli idu ka pobedi

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    1. maj 2019 | 18:16

    Potvrda mog komentara od prije par dana. Prava neskrivena sklanjalica, nerezonski potezi "fudbalera" Vojvodine... Zvezda do kraja "sampionata" i ne treba izlaziti na teren. A "predsjednik" drzave neprekidno trubi o "evropskoj" Srbiji, o napretku u Srbiji itd. Dno dna. Ovu ligu treba pod hitno zabraniti i nastaviti je tek onda kada svi vinovnici ovog nevidjenog kriminala budu iza resetaka.

  • psz

    1. maj 2019 | 19:10

    Op zica zica zica odigra se / sramna / sklanjalica...

  • Marko

    1. maj 2019 | 16:26

    Dominiraj 💪😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA