≫ 

Klub koji je iznedrio Andreu Pirla se posle 8 godina vraća u Seriju A!

Italijanski klub iz grada nadomak Milana osvojio je prvo mesto u Seriji B dva kola pre kraja

  • 3

Jedan od legendarnijih italijanskih klubova Breša, vratio se u Seriju A posle osam godina pauze. Breša je pobedila Askoli sa 1:0 i tako osigurala plasman u viši rang iz Serije B.

Dva kola pre kraja prvenstva Breša vodi s 66 bodova, sedam više od trećeplasiranoga Palerma, a samo dve prvoplasirane ekipe idu pravo u viši rang. Na drugom mestu je Leće sa 63 boda i na najboljem je putu da se pridruži klubu iz Lombardije, mada su kiksnuli u prošlom kolu.

Stadion Breše će sledeće sezone dočekati velikane poput Juventusa, Milana, Intera, Napolija, Lacija, Rome.. Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Na dosadašnja 34 meča u drugoj ligi Breša je poražena samo četiri puta,a pobedila 18, a čak 25 golova od njihovih 67 dao je Alfredo Donaruma. Inače, Breša je osnovana daleke 1911. godine i u svojoj 108. godišnjoj istoriji čak 22 godine su uzastopno igrali u Seriji A. Zanimljivo je da drže i rekord od 61 sezone uzastopno u seriji B.

Pretprošle godine su igrali u Seriji C prvi put za poslednjih 37 godina, a najbolji plasmana u istoriji imali su u sezoni 2000/2001. kada su završili kao osmi u Seriji A.

Andrea Pirlo je ponikao u Breši Printscreen: Youtube/USCalcioitalia

Najpoznatiji igrači Breše su svakako Andrea Pirlo (1995 -1998) koji je karijeru počeo u ovom klubu koji se nalazi 80 kilometara od Milana, kao i Roberto Bađo(igrao 2000. - 2004.) koji je vodio klub u do drugog mesta u Intertoto Kupu 2001.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA