≫ 

Panika u Humskoj! Vraća se najskuplje pojačanje u istoriji Partizana i donosi tri miliona evra problema!

Fudbaleru iz Gvineje krajem meseca ističer ugovor o pozajmici u Izraelu, a u Humskoj ovih dana razmatraju kako da ga se reše i pre povratka u Beograd

  • 30

Krajem tekućeg meseca, tačnije 31. maja ističe ugovor o pozajmici najskupljeg igrača u istoriji Partizana. Šta će biti sa Sejdubom Sumom posle tog datuma, pitanje je od (bar) tri miliona evra, koliko je uloženo u njegovo angažovanje, plate na godišnjem nivou, ali i “zamrznuto” dugovanje, pošto je jasno da vezista iz Gvineje sigurno neće nastaviti sagu u Izraelu.

Tačnije, i da hoće, čelnici Makabija iz Haife još od novembra ne računaju na Sumu i da su bili u mogućnosti, a nisu jer ugovor dva kluba propisuje suprotno, vratili bi ga u Beograd sa sve mašnicom na glavi još u tom periodu.

Fotografija Sume sa promocije na stadionu Partizana; Foto: A. Nalbantjan

Ipak, obavezali su se na jednogodišnju pozajmicu, koja je imala i stavku o prečem otkupu ugovora od Partizana (uz propisanih 50 odsto od ukupne visine obeštećenja), kao i preuzimanje visoke plate u potpunosti, da je nekim slučajem Suma zablistao u Izraelu.

Kako se to nije dogodilo, te je vezista još i eliminisan iz prvog tima zbog, kako je navedeno u tamošnjim medijima – neprofesionalizma, izvesno je da se na grbaču kluba iz Humske vraća ozbiljan finansijski tovar, koji je dodatno opterećen pomenutim zamrznutim dugom prema Gvinejcu, a koji iznosi 349.000 evra i aktiviraće se od 1. jula.

Otuda se u Humskoj već razmatra eventualni scenario oslobađanja od Sume i tolikih izdataka i kao opcija se pominje prodaja, jer u trenutnim finansijskim okolnostima Partizan nije u stanju da plaća tako slupog fudbalera.

VIDEO: Suma sumira utiske posle duela sa Trakaijem i crvenog kartona

Mada nije najjasnije kome i na koji način prodati igrača koji nije uspeo da se nametne kod tri trenera u Partizanu i isto toliko u Makabiju iz Hiafe, pa nije baš realno da se posle tolike pauze i neigranja dokaže baš pred Savom Miloševićem.

Ukoliko se ne nađe rešenje, Suma će morati da se javi i na početak priprema za novu sezonu, jer ga ugovor sa Partizanom vezuje do 30. juna 2020. godine.

Isto važi i za golmane Marka Jovičića i Njemanju Stevanovića, defanzivca Gabrijela Enakea, vezistu Jurija Vakulka, Veljka Birmančevića i napadača Ognjena Ožegovića, kojima takođe na leto ističu ugovori o pozajmicama.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piksi iz kornera

    2. maj 2019 | 15:50

    Hoce li zonglirati kada se vrati??? :D

  • Gambit

    2. maj 2019 | 15:59

    Posaljite ga kuci kod Ilieva, on ga je doveo i rekao da preuzima odgovornost zasto bi Partizan bilo sta placao?

  • Milan

    2. maj 2019 | 18:17

    Vraca se Suma i nosi 🔒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA