Bune se na plejof, ali dominiraju: Zvezda 176 nedelja od uvođenja doigravanja "kampuje" na vrhu!

Crveno-beli bi u nedelju mogli da osvoje treću titulu u poslednje četiri godine.

  • 22

Upravo toliko postoje i plejof i plejaut Superlige Srbije gde se odlučuje o šampionu odnosno timovima koji idu u niži rang takmičenja.

Aktuelni šampion u prvoj sezoni od uvođenja doigravanja i podele bodova proveo je 33 kola na čelu tabele, ili pretočeno u nedelje, čak 40 sedmica. Jedinu titulu koju nije osvojila u prethodne četiri godine, Crvena zvezda nije uzela 2017. godine posle velikog niza nepobedivosti Partizana.

Tim iz Humske je tada vodio Marko Nikolić i u doigravanju je pobedio Zvezdu 3:1, iako je ekipa Miodraga Božovića završila regularni deo sezone na prvom mestu.

Iz Ljutice Bogdana su se tada žalili da je sistem besmislen jer titula mora da se osvaja dva puta, te da ono osvojeno do plejofa zbog podele bodova praktično ne važi. Tadašnji prvotimci Zvezde proveli su 29 kola na prvoj poziciji, odnosno 37 nedelja.

Posebno impresivan period je usledio dolaskom Vladana Milojevića na crveno-belu klupu, pa je u sezoni 2017/2018, Zvezda vratila šampionski trofej sa 35 kola, odnosno 41 nedelju kao lider prvenstva.

Milojevićevi izabranici su niz nastavili i u aktuelnoj sezoni u kojoj su na prvoj poziciji od prvog kola, što je u kontinuitetu čak 68 kola, a niz će potrajati najmanje do 70, odnosno vrlo izvesno i 71 rundu zaredom.

Poslednji put, crveno-beli su gledali u leđa nekom superligašu 5. avgusta 2017. godine, odnosno pre 90 nedelja, a ukoliko odbrani titulu, taj niz će se produžiti na dve godine.

Kad se sabere svih 145 kola koliko je odigrano do sada, Zvezda je na čelu tabele provela 132 kola ili 91% takmičenja, što oslikava dominaciju crveno-belih u prethodne četiri godine.

Odnosno, ukupno čak 176 od 200 nedelja su fudbaleri sa Marakane na domaćem vrhu

VIDEO - Evrogol Pavkova: Primio na grudi, pa bez spuštanja levicom pod prečku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    2. maj 2019 | 22:17

    A gde je Zeljko Pantic?

  • Vlada

    2. maj 2019 | 22:03

    Sistem jeste besmislen. Igras cele sezone, osvojiš brdo bodova i na kraju ti to prepolove. Da je dobar, imale bi i lige petice takav sistem

  • Ziko

    2. maj 2019 | 22:11

    Pa i jeste glupost to doigravanje.Čemu to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA