Ništa od pomoći za Srbiju u kvalifikacijama: UEFA odbila žalbu protiv Ukrajine zbog Moraeša

Ukrajincima je upisana pobeda nad Luksemburgom, kao i bod iz Lisabona protiv Portugalije

  • 1

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbu Fudbalskih saveza Portugalije i Luksemburga na prestup oko nastupa naturalizovanog Brazilca Žuniora Moraeša za selekciju Ukrajine.

Iz Niona su saopštili da je Disciplinska komisija UEFA odbila njihov zahtev da utakmice, u kojima je Moraeš igrao za Ukrajinu u Lisabonu (0:0) i u Luksemburgu (1:2) u kvalifikacijama za EURO 2020, naknadno registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

Iz Fudbalskog saveza Portugalije i Luksemburga su smatrali da Moraeš nije ispunio uslove da igra za reprezentaciju Ukrajine, odnosno da nije po pravilima proveo pet godina u nizu na teritoriji te zemlje.

Napadač Šahtjora iz Donjecka u Ukrajini ukupno je šest godina i 10 meseci, s "izletom" u Kinu posle četiri godine i sedam meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna "samo" 183 dana u kontinuitetu.

Posle dva kola u B kvalifikacionoj grupi vodi Ukrajina sa četiri boda, Luksemburg ima tri, Portugalija dva, Srbija jedan iz jednog meča u Lisabonu (1:1), Litvanija nema nijedan.

Tim Mladena Krstajića napredni meč igra baš u Ukrajini, 7. juna u Lavovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA