≫ 

Sada ih gleda pola Srbije, a pre četiri godine su na godišnjicu bombardovanja igrali protiv nepriznatog Kosova: Zaboravljena mrlja Ajntrahta

Ajntraht je vojevremeno napravio veoma nepopularan potez

  • 19

Nemački Ajntraht je jedna od uzbudljivijih ekipa sezone koja je na prostoru Srbije pobrala mnogo navijača zbog srpskih fudbalera koji brane boju ovog kluba.

Svi evropski skauti gledaju Ajntraht zbog Luke Jovića, oduševljavaju se njegovim golovima, dobro igraju i Mijat Gaćinović i Filip Kostić, a uz sve njih je i hrvatski internacionalac Ante Rebić.

Ekipa iz Frankfurta igra zanimljiv i konkretan fudbal kojim je sebe dovela do polufinala Lige Evrope, a sa četvrtog mesta Bundeslige ima direktnu prođu do Lige šampiona sledeće sezone.

Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Pre četiri godine se gotovo niko osim kladioničara u Srbiji nije zanimao za ovaj klub, a manje je poznato da je Ajntraht tada tokom reprezentativne pauze odigrao meč sa nepostojećom državom Kosovo.

Simbolično ili ne, meč je zakazan za 24. mart 2015. godine (dan kada je 1999. počelo bombardovanje Jugoslavije). Utakmica je odigrana na terenu FSV Frankfurta.

Za FSV je u tom periodu igrao fudbaler Kosova Faton Toski. Ovaj vezista je rođen u Gnjilanu, a tokom karijere je prošao mlađe selekcije Ajntrahta i jedno vreme je bio i senior tog tima.

Rođeni Gnjilanac Faton Toski koji je 2015. igrao za Kosovo i FSV, Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Inače, Kosovo je tek godinu dana kasnije, trećeg maja 2016. i zvanično primljeno o UEFA posle čega je steklo pravo da se takmiči i na zvaničnim, a ne samo prijateljskim mečevima.

Taj meč iz marta 2015. igrači Ajntrahta su odigrali 0:0 sa Kosovom i bili su nezadovoljni rezultatom zbog utakmice u kojoj nije bilo mnogo prilika za gol.

Ajntraht je tu sezonu u Bundesligi završio na 13. mestu sa 36 bodova. Sezonu kasnije se borio da opstane u ligi, a sve do ove godine je u najbolju ruku bio krajnje osrednji tim.

Za sada je na četvrtom mestu sa 54 boda.

VIDEO  - "Kosovo je Srbija" ori se Podgoricom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    3. maj 2019 | 20:52

    Eto koliko se nas narod puti u fudbal!!! A za novinare i nemam neki komentar! Nisu igrali protiv Eintracht Frankfurt, nego FSV Frankfurt!!! Dva razlicita kluba!!! Al‘ bitno, da je sad masa vas napisala komentare tipa: „ja gledam zbog Jovica“ ili „ja nisam nikad navijao za Frankfurt“ ! Ma mi smo toliko zatucani, da je to strasno!!!

  • Nemac

    3. maj 2019 | 19:18

    FSV i Eintracht Frankfurt uopste nisu isti Klubovi!

  • On

    3. maj 2019 | 18:45

    Upitati naše "zvezde" zašto onda igraju za takav klub ili je ipak sve u novcu ?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA