≫ 

Salah povređen, Liverpul se jedva izvukao protiv Svraka: Šampion Premijerlige rešava se u poslednjem kolu! (VIDEO)

Čak 31 put menjao s elider u najjačem takmičenju Engleske ove sezone

  • 4

Fudbaleri i navijači Liverpula dobro će zapamtiti duel sa Njukaslom u 37. kolu Premijerlige  koji je završen 3:2 i koji bi mogao da bude odlučujući kada je reč o šampionu, naročito jer rezultat nije bio povoljan do 84. minuta. 

Popularni Redsi nastavili su niz od 8 uzastopnih pobeda u najjačem fudbalskom takmičenju Engleske i tako nastavili borbu za titulu šampiona sa Mančester Sitijem koji svoj meč igra protiv Lestera u ponedeljak.

Gosti su od starta napali gol protivnika, a inicijativa im se isplatila u 13. minutu kada je Van Dajk, posle kornera koji je izveo Aleksander Arnols, zakucao loptu u mrežu. Ipak, kao i ceo susret, izabranici Jirgena Klopa igrali su po sistemu "toplo-hladno", pa su tako u dva navrata dozvolili izjednačenje koje je moglo da ih košta bodova, a možda i titule.

Tako je prvi put, posle niza grešaka u odbrani, poravnao Atsu, da bi samo 8 minuta kasnije usledio novi gol Mohameda Salaha za novo vođstvo i rezultat 2:1, kojim se otišlo na odmor.

U nastavku, usledio je novi "hladan tuš" i novo izjednačenje u režiji Rondona.  Agonija jednog od glavnih konkurenata za titulu trajala je skoro do kraja susreta. Klop je reagovao sa tri izmene i u igru ubacio Šaćirija, Irigija i Milnera, a izveo Viljnalduma, Salaha i Lovrena.

Ipak, mora se istaći da je Salah na nosilima iznet sa terena i to će biti glavna briga Jirgena Klopa za najbitnije mečeve u sezoni koji slede. Naime, u 68. minutu, posle jednog od centaršuteva Salah je posle skoka, pao i glavom udario o zemlju. Sa terena je iznet na nosilima, a zamenio ga je Origi.

Posle faula nad Fabinjom, centrirao je Šaćiri, a glavom je loptu u mrežu ubacio upravo Origi u 86. minutu za veliko slavlje na teškom gostovanju.

Šampionska trka definitivno nije gotova, Liverpul je trenutno prvi sa dva boda više od Mančester sitija, koji će svoj meč 35. kola odigrati protiv Lestera na svom stadionu u ponedeljak od 21 čas, tako će poslednje kolo odlučiti i ko će podići pehar namenjen najboljem.

Ono što je posebno zanimljivo je da je ove sezone postavljen rekord lige, jer se lider menjao čak 31 put tokom sezone.

Premijer liga, 37. kolo:

Petak:

Everton – Burnli 2:0

Subota: 

Bornmut – Totenhem 1:0 

Vest Hem – Sautempton 3:0

Vulverhempton – Fulam 1:0 

Kardif – Kristal Palas 2:3 

Njukasl – Liverpul 2:3 

Nedelja:

15.00 Čelsi – Votford

15.00 Hadersfild – M. Junajted

17.30 Arsenal – Brajton

Ponedeljak:

21.00 M. Siti – Lester

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA