≫ 

Bruka Mančestera - "fenjeraš" ga izbacio iz trke za Ligu šampiona! Čelsi nema tih problema (VIDEO)

Solskjerov tim potpuno posustao pred finiš trke

  • 2

Nema, izgleda, dovoljno goriva u Mančester junajtedu da se "izvuče" sezona, da se pojuri Liga šampiona, koja je, nakon blamaže u Hadersfildu, sada "nemoguća misija" za četu Ole Gunara Solskjera.

Posle 98. minuta fudbala na "Džon Smit" stadionu, Hadersfild - Mančester junajted 1:1 (0:1), što je goste, nakon pobede Čelsija nad Votfrodom od 3:0, teorijski izbacilo iz trke za elitno takmičenje kolo pre kraja, koje, ruku na srce, nisu ni zaslužili.

Poslednji meč sezone Junajted će odigrati na svom terenu protiv Kardifa.

Bio je ovo treći poraz Mančestera u poslednje četiri utakmice, sa takvim bilansom teško je bilo uopšte gajiti neke nade za četvrtim mestom, a one su postojale samo zbog kikseva rivala. Remi protiv najslabijeg tima lige, koji je odavno "bukirao" kartu za povratak u Čempionšip, bio je možda i gora vest po navijače slavnog kluba od debakla od Evertona (0:4). Tada se još videlo da je ekipa u predraspadnom stanju, što se i potvrdilo na terenu gde su "svi živi" uzimali bodove.

Foto: Tanjug/Ap

Istina, platio je Junajted ceh greške pojedinca, Luk Šo je ispao tragičar u situaciji koja je prethodila golu domaćeg tima za 1:1 u režiji Belgijanca Ismaila Embenze. Trčao je napadač Hadersfilda iza leđa Šoa, nije tada izgledalo da će stići do lopte, ali se Šo "potrudio" da ona, ipak, stigne "u for" rivala tako što je promašio?!

Embenza je imao lak zadatak potom, dobio je duel "jedan na jedan" sa De Heom i bacio u očaj goste, a svom timu, ispostavilo se, doneo prvi bod u poslednjih devet utakmica!

Gol za Junajted postigao je Mektominaj već u 8. minutu, činilo se tada i usmerio meč u jednom pravcu, ali sa ovakvim Mančesterom ništa ne može biti sigurno, čak je i rutiniranje mečeva protiv autasjdera postao izazov ravan osvajanju Premijer lige.

Sledi, jasno je, totalni remont na leto, pa onda opet "Jovo nanovo".

Za razliku od Mančestera, Čelsi nema probelma da dobija "unapred dobijene utakmice", Plavci su "ubacili u petu brzinu" u drugom poluvremenu meča sa Votfordom za laganih 3:0, i to na oproštaju iskusnog defanzivca Gerija Kejhila. 

Fudbaler koji je od 2012. godine na "Stamford Bridžu" dobio je priliku u drugom poluvremenu, jednu od retkih ove sezone, a na kraju je završio na rukama saigrača.

Inače, strelci za domaći tim bili su Loftus - čik u 48, David Luiz u 51. i Gonzalo Iguain u 75. minutu.

Po svemu sudeći, bila je ovo i oproštajna utakmica za lidera ekipe i najboljeg igrača Edena Azara za koga se uveliko spakuliše da karijeru nastavlja u Realu iz Madridu.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL NINJO

    5. maj 2019 | 19:13

    Znači nije do Murinja

  • lalas021

    7. maj 2019 | 08:19

    Pa znaci da je Murinjo kriv sto su letvasi .Pa kakva grupa gradjana to je strasno plakace za Posebnim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA