≫ 

Partizan se mučio, pa preokretom i spornim golom do pobede u 93. minutu! (VIDEO) (FOTO)

Pričaće se ovih dana o situaciji iz same završnice meča

Partizan je "na mišiće" pobedio Napredak 2:1 u 35. kolu Superlige i ostao u egal poziciji sa Čukaričkim u borbi za treće mesto. Gol odluke "pao" je u 93. minutu, posle gužve, iz koje je Šćekić glavom matirao golmana gostiju Petrovića, mada ostaje veliko pitanje da li je lopta prešla gol-liniju.

Partizanov "dželat" iz Niša, sudija Bojan Nikolić, rekao je da - jeste.

Ova situacija neodoljivo je zaličila na onu iz derbija u Humskoj jesenas, kada je Zvezdi na sličan način priznat gol, uprkos intervenciji Stojkovića. I tada je odluka bila u korist ekipe koja je napadala.

Strelac za crno-bele, za 1:1, bio je Pantić, a za goste, koji su pogodili i stativu, bio je Ilić u 19. minutu.

Bio je to period igre koji je pripao Partizanu, crno-beli su, uostalom, imali terensku inicijativu u većem delu utakmice, međutim ne i ideju kako da pronađu rupu između ruku i nogu "hobotnice" Nikole Petrovića. Razbranio se čuvar mreže Kruševljana, bio je ubedljivo najbolji u redovima gostujućeg tima.

Na krilima svog golmana, Napredak je odoleo početnom udaru rivaala, a onda "hladnim tušem" polio crno-bele: tropoteznu akciju izveli su gosti, Aksentijević je centrirao, Alivodić zahvatio glavom, a Ilić se, nakon odbrane Stojkovića, samo "poklonio" za 1:0.

Imao je Partizan mnogo sreće u 39. minutu, drmala se stativa Stojkovićevog gola, i to nakon što je Alivodić pogodio jednog od saigrača u glavu, ali lopta nije imala pravu putanju ka mreži.

Veliki promašaj, tačnije, velike promašaje videli su navijači Partizana u smiraj prvog dela igre, neverovatno je kako su se obrukali Rikardo i Šćekić u toj akciji, za rubriku "verovali ili ne". Šćekić je najpre promašio loptu, samo je dokačio onda kada su je svi videli u golu. Ona je stigla do Rikarda, a on ni iz dva šuta sa tri metra, nije uspeo da završi posao.

Nije ni tu bio kraj opasnosti po Napredak - lopta se vratila Šćekiću, a ovaj je imao "na tacni", međutim usledio je promašaj nad promašajima. Lansirao je loptu preko prečke, za uzdahe na tribinama.

Nastavak je doneo još veći pritisak Partizana, a on se konkretizovao tek ulaskom Saše Ilića. Kapiten Partizana je samo jednim potezom - asistencijom iz okreta ka Pantiću, "spojio" saigrača sa golom, a ovome zaista nije bilo teško da pogodi za 1:1.

Bio je to početak još jače inicijative Partizana, odbrana Napretka se povijala pod presijom Beograđana, a Petrović činio čuda među stativama. Međutim, savladan je na volšeban način, u smiraj utakmice, taman kada se očekivao poslednji zvižduk danas veoma lošeg sudije Nikolića. Partizan je izveo korner, a Šćekić nakon gužve i karambola glavom presumerio loptu ka mreži - i onda se dogodio detalj za duboku analizu:

Petrović se isprečio, čini se uspeo da izbije loptu pre nego što je ona prešla gol-liniju, međutim arbitri su pokazali da je to gol, samim tim i preokret i pobeda za Partizan.

Uzalud su bila negodovanja gostiju, obrušili su se gotovo svi igrači na sudiju Nikolića, kidisali da mu promene odluku. Nije vredelo. Partizan je odneo "tesnu" pobedu, ali ostaje nam da i ovu utakmicu upišemo na dugačak spisak onih sa prefiksom "spornih".

Foto: MN Press

Pomenimo da je pre utakmica Zvezde i Partizana došlo do malog navijačkog incidenta, kada su Grobari pokušali da se probiju do pristalica "večitog rivala".

Partizan - Napredak 2:1

(Pantić 63, Šćekić 90+3 - Ilić 19)

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Valijente, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Pantić, Ivanović (od 46. Tošić, od 63. Zakarić) - Nikolić (od 60. Ilić) i Rikardo.

NAPREDAK: Ni. Petrović - Aksentijević, Ostojić, Obradović, Deak (od 60. Stevanović), Ne. Petrović - Đorić, Marinković, Ivanović - Alivodić i Ilić (od 35. Rušević).

Foto: MN Press
Foto: telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana CZ

    5. maj 2019 | 22:25

    Ne znam sto se mi bunimo kada su i nama u derbiju sudili nepostojeći gol Boacija.

  • PFC

    5. maj 2019 | 22:24

    Ovi iz crvenog projekta prate naše vesti. Kompleksi su čudo.

  • misa tumbas

    5. maj 2019 | 21:28

    najsladje sto se cigani ubise od nervoze na nasoj cetvrtoj poziciji ;) da ne verujes...kakva paranoja,bolest ili sta vec .Neprocenjivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA