≫ 

Da li je ovo gol za titulu Sitija? Kompanijev projektil "ubio pauka" i Liverpul u isto vreme - Građani u delirijumu! (VIDEO)

Tim Pepa Gvardiole u 70. minutu probio odbranu Lestera, pobedio i opet prestigao "Redse" na tabeli

  • 2
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Kad nisu mogli napadači, Vensan Kompani je uzeo stvari u "svoje ruke" i vrlo verovatno rešio titulu prvaka u Engleskoj: defanzivac Sitija pogodio je sa skoro 25 metara gol Lestera, za 1:0 protiv Lestera u meču pretposlednjeg kola Premijer lige Engleske!

Tako je tim Pepa Gvardiole, u 70. minutu, probio čvrstu defanzivu gostiju, došao do pobede koja, izvesno, znači i novu titulu prvaka Engleske, u "mrtvoj trci" sa Liverpulom.

U poslednjem kolu Siti gostuje Brajtonu, dok "Redsi" imaju teži izazov u vidu Vulverhemptona, i biće to dan odluke za oba tima u koji će Građani ući sa bodom prednosti upravo zahvaljujući spektakularnom golu Kompanija - golom karijere štopera.

Foto: Tanjug/Ap

Belgijanac, koji odrađuje 11. sezonu u nebeskoplavom dresu, "povukao" je loptu sa svoje polovine, nije bilo nijednog igrača Lestera da ga markira, realno nije ni bilo potrebe u tom trenutku, a onda je Kompani pokazao kakav grom ima u desnoj kopački. Približio se još malo golu Lestera i "odapeo praćku", poslao loptu u gornji levi golmanov ugao - spektakl!

Ni dva Kaspera Šmajhejla ne bi bila u stanju da zaustave taj udarac.

I iz drugog ugla "projektil" Belgijanca

Pojeo se živ od nervoze: Pep Gvardiola posle propuštene šanse Sitija protiv Lestera Foto: Tanjug/Ap

Odahnuli su navijači Sitija posle gola, Pepu Gvardioli kao da je planina pala sa pleća, ali trebalo je privesti utakmicu kraju protiv rasterećenog i uvek opasnog bivšeg šampiona.

Nisu gosti odustajali od namere da "zaprže čorbu" i pokvare žurku domaćinu, a šansa utakmice ukazala se bivšem igaču Sitija Ihenaču, koga je Rodžers uveo u 80. minutu umesto Medisona.

I to kakva!

Fudbaler koji je nosio dres Građana od 2015-2017, našao se sam pred Edersonom, lopta mu je stigla pravo pred noge kroz pukotinu u odbrani Građana, ali je njegov udarac bio iznenađujuće - očajan!

Mnogi će u ovom potezu Ihenača naći materijal da teoretišu o tome da je možda napadač namerno ovako loše reagovao u gol-šansi, da pripomogne bivšem klubu, a dodatno baci u očaj Liverpulove navijače.

Šampion se nazire - ostala je još jedna runda. Ima li nade za Liverpul?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA