≫ 

Legenda Liverpula, Reala i Bajerna u trenerskim vodama: Dobio poziv da napusti Madrid i preseli se u svoj matični klub!

Ćabi Aonso je trener mlađih kategorija Real Madrida, a njegov matični klub Real Sosjedad ga želi u svojim redovima

  • 0

Ćabi Alonso je jedan od igrača koji su obeležili početak ovog milenijuma. Gde god je igrao donosio je trofeje, a igrao je za najveće klubove u tri najače lige. Navijači Liverpula, Real Madrida i Bajerna sa velikim ponosom nose njegove dresove. Kapitenski mentalitet sa terena počeo je da prenosi i u trenerskom poslu.  

Kada je 2018. godine završio igračku karijeru odmah je upisao elitni kurs UEFA za trenera, zajedno sa sa svojim saigračima iz reprezentacije Raulom, Ćavijem, Valdesom i Kapdeviljom.

Foto: Guliver/Matthias Hangst /Getty Images

I ako je imao ponudu Bavaraca da nakon igračke karijere ostane u stručnom štabu, srce ga je vuklo u domovinu, pa se tako vratio u Madrid gde obavlja funkciju prvog trenera kadetske ekipe.

Kako javljaju špansi mediji, matični klub Ćavija Aonsa, Real Sosijedad želi svog bivšeg kapitena.

Foto: Guliver/Firo Foto /Getty ImagesRealReal

I ako ima siguran posao u jednom od najvećih klubova na svetu, čelni ljudi sa stadiona Anoeta veruju da će uspeti da ubede Alonsa da svoj trenerski put počne tamo gde je započeo i svoju veoma uspešnu igračku karijeru.

Skoro je bivši španski reprezentativac sa porodicom posetio grad i klub, a predsednik Sosjedada, Hoakin Aperibaj je to iskoristio da ugovori sastanak sa njim.

I ako deluje nemoguće za većinu ljudi, Aperibaj veruje da nije nemoguće da Alonso dođe na Anoetu. Igra na kartu emocija, a Alonsove emocije prema klubu, gradu i Baskoniji su jake. Proveo je 5 godina u seniorskoj ekipi, bio je i kapiten sve dok ga Liverpul nije 2004. kupio za tada velikih 16 miliona evra.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Po navodima novinara iz Španije, Alonso bi bio zadužen za mlađe kategorije kluba i tako skupljao iskustvo da jednog dana postane prvi trener ekipe.

- Vrati se i jednog dana te čeka klupa na Anoeti - izjavio je predsednik kluba Hoakin Aperibaj pri Alonsovoj poseti.

Aktuelnom treneru Sosjedada, Imanoli Agvasili ugovor ističe 2020.

Realne su šanse, da ako proslavljeni Španac prihvati poziv sa Anoe,te bude njegov naslednik, najkasnije po okončanju ugovora.

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Sa druge strane, Alonso ima siguran i miran posao u Madridu, klubu koji se već pokazao da pruža priliku svojim legendama i trenerima iz omladinskog pogona.

Ostaje da se vidi dali će jedan od najboljih zadnjih veznih igrača sveta ostati u Madridu i strpljivo krčkati svoj trenersi put do najveće scene ili će ga srce i porodica vratiti kuću, u Baskoniju i gde će u vatru verovatno uskočiti mnogo brže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA