≫ 

Ovo može samo Liverpul: Dva talična broja koja će Redsi zauvek slaviti posle Barselone! (VIDEO)

Svi su se setili one čuvene istanbulske noći i podviga Benitezove generacije

  • 5

Na stranu što se ovakav kiks Barseloni desio i u četvrtfinalu sa Romom kada je Blaugrana prosula 4:1 iz prvog meča i onda izgubila 3:0, ne treba umanjiti uspeh Redsa koji su sada uradili nešto još teže.

Nokautirali su Barselonu sa 4:0 u revanšu polufinala na Enfild Roudu, iako je posle prvog meča i 3:0 na Kamp Nou sve delovalo izgubljeno. Liverpul je nakon tog meča ostao bez Mohameda Salaha, a već nije mogao da računa na Roberta Firmina samo u napadačkoj liniji.

Često osporavani Divok Origi je uz Sadija Manea predvodio napad i dao je dva najvažnija gola u svom životu. Prvi je pao u sedmom minutu i možete ga videti OVDE, a drugi u 79. minutu.

U međuvremenu je blickrig za dva minuta priredio Vajnaldum kada je sa dva pogotka do 56. minuta poravnao rezultat iz prvog meča.

Liverpul je sličan podvig uspeo da izvede sada već davne 2005. godine protiv Milana. Jedno od najboljih finala u istoriji Lige šampiona igrano je u Istanbulu i tada su Redsi bili predvođeni Stivenom Džerardom, Harijem Kjuelom, Džejmijem Karagerom, Ćabi Alonsom...

Liverpul je prkosom tada za jedno poluvreme uspeo da nadoknadi 0:3 iz prvog poluvremena i ostavi čitavu fudbalsku Evropu u neverici. Tada su pogađali Džerard, Šmicer i Alonso, a navijači Liverpula će posle ove utakmice na Enfildu i plasmana u finale slaviti dva broja, 54 i 56.

Tim sa Mersisajda je u oba meča, i onom u Istanbulu i ovom na Enfildu golove davao u 54. i 56. minutu, s tim što su pre 14 godina mrežu tresli Džerard i Šmicer.

VIDEO - Ovako su navijači Liverpula slavili golove ispred stadiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VESNA

    7. maj 2019 | 23:13

    BARSELONA SE OBRUKALA !! ODBRANA NIKAD GORA !! NAPAD NEMOCAN !! BEZ MESIJA BARSELONA NI DO OSMINE FINALA !! HVALA !!

  • ma

    7. maj 2019 | 23:12

    FIXED = NAMJESTENO = FIFA = MAFIJA

  • Peki

    8. maj 2019 | 08:51

    Zvezda je bolje izgledala na enfildu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA