≫ 

NEVEROVATNO! Ajaks prokockao 2:0, Totenhem dao gol za finale LŠ u 95. minutu (FOTO) (VIDEO)

Lukas Mura sa tri gola junak Pevaca...

  • 77
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Ne može bez drame u polufinalu Lige šampiona! Posle onog vanzemaljskog meča u utorak veče, kada smo videli preokret Liverpula nad Barselonom (0:3, 4:0), fudbaleri Ajaksa i Totenhema priredili su još jednu noć za pamćenje - 2:3 (2:0)!

I novi prekoret u korist engleskog tima koji je imao zaostatak od jednog gola iz Lonodna (1:0), gubio od Ajaksa na poluvremenu sa 2:0, a onda za 204 sekunde u drugom delu doneo neviđenu dramu na ''Krojf Areni.'' Dramu koja je kulminirala u 95. minutu

Kopljanici su preko De Lihta u 5. i Zijaha u 36. minutu krunisali sjajnu igru u prvih 45 minuta, da bi Brazilac Lukas Mura iskoristio dekoncentraciju Ajaksove odbrane u 55. i 59. minutu. A onda i u poslednjim sekundama krunisao het-trik za finale.

FK AJAKS - FK TOTENHEM 2:3 (2:0)

(De Liht 5, Zijeh 36 - Mura 55, 59, 90+5)

AJAKS: Onana - Mazraui, De Liht, Blind, Taljafiko - Šene (Veltman 59), De Jong, Van de Bek - Zijeh, Dolberg (Sinkgraven 67), Tadić.

TOTENHEM: Loris - Tripije (Lamela 80), Alderveireld, Vertongen, Rouz (Dejvis 83) - Vanijama (Ljorente 46), Sisoko - Moura, Eriksen, Ali - Son.

FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Mnogi će reći da je ovo velika fudbalska tragedija, da je Ajaks zaslužiod a ide u finale, ali kako opisati to što se Pevci nisu predali ni posle 45 minuta igre?

Na sreću su možda dali taj drugi gol, kada je Šene izbio loptu svom golmanu iz ruku, ali kako je vreme odmicalo Englezi su sve više i više napadali.

Bili su blizu trećeg gola u 87. minutu kada je Onana odbranio skoro pa zicer, mada su imali i sreće u 79. i 92. minutu. Oba puta je Zijeh bio u šansi. Prvi put je pogodio stativu, drugi put mu je Ljoris skinuo loptu.

FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

A činilo se da je posle njegovog gola, na asistenciju Tadića u 36. minutu, sve gotovo. Kopljanici su tada imali 2:0, jer je kapiten De Liht odlično skočio posle kornera koji je Srbin izvukao.

Ali, imali su i igru, što je svakako najvažnije. De Jong i Van De Bek su gospodarili sredinom terena, Totenhem je pretio samo tih nekoliko minuta na isteku pola sata igre.

Bilo je Poketinu jasno da sa tom postavom nema šta da traži i umesto Vanajame ubacuje napadača Ljorentea. Samim tim Mura menja poziciju i dobija na izražaju, a ta dva gola za 204 sekunde su jasan pokazatelj toga.

Samo tada je odbrana Ajaksa zaspala i bila dekoncetrisana, pa onda i u tom 95. minutu. U ovakvoj utakmici, pri ovakvom rezultatu, igrač koji je nešto ranije dao dva gola se ne ostavlja tako sam.

Ajaks je imao i taj peh da im se Neres povredio na zagrevanju. Međutim, Pevci cele sezone igraju okrnjeni i igraju bez Harija Kejna.

Ovo je prvo finale Totenhema u istoriji i za trofej će se boriti protiv Liverpula na stadionu Vanda Metropolitano 1. juna.

U nastavku pogledajte i ostale golove sa meča:

VIDEO: Diverzija navijača Ajaksa ispred hotela nije uspela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    8. maj 2019 | 23:40

    Kolko je tiketa ajax oborio kad svi govore o namestanju ahahahahahahahahah Ne kazem da se ne namesta ali namestaju se domace lige, ovo je LS stvar prestiza, za sta se gine. Sinoc je pobedilo srce I m*da igraca Liverpula a veceras se Ajax jednostavno uplasio pobede. To je to, nikakva teorija zavere

  • Tiši

    8. maj 2019 | 21:08

    Ne mogu da verujem kome je povereno da sudi polufinale ls... sramota

  • salko

    8. maj 2019 | 23:19

    Nema ovdje namjestaljki.Za finale LS se ,gine,To su veceras uradile obadvije ekipe,pobijedila sretnija.Moura jeste dao tri gola,ali je Sisooko odigrao nevjerovatno.Zadnjeg veznog,napadaca,sredinu, odbranu.Cisti doktorat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA