≫ 

POVERLJIVO! Otkrivamo dokumente Zvezde i Partizana u kojima su izneli argumente o tituli iz 1946! (FOTO)

Dok se čeka odluka na Terazijama, Telegraf vam donosi kako su večiti obrazložili svoje zahteve

  • 24

Pravna komisija FSS na Terazijama raspravlja o tituli iz 1946. godine, a dok odluka ne bude konačno donešena, Telegraf vam ekskluzivno donosi argumentacije koje su crveno i crno-beli predali.

Pravni tim Zvezde, koji predstavlja Dragan Milošević i Partizana, na čijem je čelu potpredsednik Vladimir Vuletić, izneli su pravnu argumentaciju o dešavanjima iz 1946.

Zvezda je na kraju zahtevala da na osnovu svega izrečenog ta titula bude priznata klubu sa Marakane, dok je Partizan tražio da se taj zahtev odbije.

ARGUMENTI CRVENE ZVEZDE

FK Crvena zvezda obrazloženje, titula 1946 Deo dokumenta Zvezde koji je predat Pravnoj komisiji FSS-a; Foto: Telegraf

Zvezda ističe da je fudbalsko prvenstvo na nivou NR Srbije u sezoni 1945/46 bilo najmasovnije fudbalsko takmičenje na ovim prostorima i da je u njemu učešće uzelo više od dve stotine fudbalskih društava sa teritorije Srbije, bez AP Vojvodine.

Zvezda je osporila kontra argument crno-belih o tome da takmičenje nije organizovano na saveznom nivou FNRJ, time da federalne jedinice imaju ovlašženja koja im daju karakter mini država i da kao takve mogu da organizuju zasebna fudbalska takmičenja.

Takođe, iznet je argument da je Hajduku iz Splita priznata titula u Hrvatskoj za sezonu 1945/46 i da je ona u rangu onih koje se sada osvajaju u Hrvatskoj.

Drugi kontraargument o tome da prvenstvo Srbije nije bilo kompletno bez AP Vojvodina, u Zvezdi su obrazložili su time da je u to vreme Vojvodina imala poseban status poput Narodnih Republika u sastavu FNRJ.

Takođe su dalje o tome pričali kako u okviru Ujedinjenog Kraljevstva postoji nekoliko prvenstava - Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske.

Čitavu argumentaciju Zvezde pogledajte OVDE.

ARGUMENTI PARTZANA

FK Crvena zvezda obrazloženje, titula 1946 Deo argumentacije Partizana u kojem se navodi i isečak iz Zvezdine monografije; Foto: Telegraf

Crno-beli su optužili Zvezdu da je stav vezan za AP Vojvodina, koji je izrečen u argumentaciji crveno-belih secesionistički. Partizan u svojoj argumentaciji naveo da Autonomna pokrajina ne može da ima Ustav kao najviši pravni akt i da Vovjdina nije samostalna zasebna federalna jedinica, već autonomna oblast u okviru NR Srbije.

Takođe, crno-beli pobijaju argumentaciju sa poređenjem Velike Britanije, nazivajući to tragikomedijom, ističući da Velika Britanija uopšte nema Ustav, većs samo veliki broj istorijski donešenih ustavnih dokumenata i da je svaka od tih država u potpunosti zadržala politički identitet zakonske i verske ustanove.

Partizan je samo ispoštovao argument Zvezde da se poistoveti sa pristupom u Hrvatskoj, smatra to legitimnom željom, ali ne i legalnom.

U skladu sa tim, Vuletić je, kao potpisnik argumentacije, naveo i deo iz Monografije Zvezde, koju su uređivale legende ovog kluba predvođene Rajkom Mitićem, ističući da Zvezdi ne služi na čast da se poigrava sa senima prve Zvezdine zvezde.

Čitavu argumentaciju Partizana pogledajte OVDE.

VIDEO: Vuletić stigao na odlučivanje o Zvezdinoj tituli: Očekujem pobedu sile prava nad pravom sile

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 777

    10. maj 2019 | 16:09

    To je klasično otimanje... Ako daju zvezdi, moraju i Spartaku, jer finale za prvaka republike, ne države, nikada nije igrano... Ali, ako je toliko bitna ta zvezdica dodajte je i ostavite druge na miru...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. maj 2019 | 15:59

    Пртзн и часност? Хахахх, баш ме насмејасте. Па њихов тренер Немац је причао о часности. А они опет потурају нешто што није документ. Навикли без печата и потписа да муљају само. А шта друго од клуба наследника 32 загорске...

  • Milan

    10. maj 2019 | 16:19

    Debeli, a jel ces da places ako izgubis? Toliko se trudis, bolje vodi racuna o klubu koji si upropastio svojim bitisanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA