≫ 

Zvezda odigrala najgori meč u sezoni, ali je pobedila golom zaboravljenog veziste (VIDEO)

Milan Jevtović odigrao prvi meč za crveno-bele u 2019. godini, a golom u 75. minutu doneo je trijumf protiv Proletera

  • 19

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su možda i najgoru utakmicu u sezoni, ali su spretnom reakcijom Milana Jevtovića uspeli da pobede Proleter u Novom Sadu rezultatom 1:0 (0:0)!

Jevtović je bio strelac u 75. minutu, nakon što je golman domaćeg tima Miloš Vesić ispustio loptu na dva metra od svog gola. Tražili su iz Proletera faul, sudija Lazar Tripković se nije oglasio, a rezervista crveno-belih je zakucao loptu u mrežu.

FK PROLETER - FK CRVENA ZVEZDA 0:1

(Jevtović 75)

PROLETER: Vesić, Tanasin, Lenadro, Lambulić, Ćuković, Govedarica, Plavšić (Novaković 79), Čolović, Čović, Mitrović (Stamenić), Vujaklija (Ilić 63)

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gajić, Milunović, Savić, Stojković, Čaušić, Ivanić, Simić (Ebisilio 68), Vukanović (Jevtović 60), Joveljić (Jirka 60), Pavkov.

Jevtović je na teren ušao 15 minuta ranije i ovo mu je bio prvi meč za Zvezdu u 2019. godini. Poslednji put je igrao protiv Čukaričkog sredinom decembra, a gol protiv Proletera mu je ukupno treći u sezoni.

Pre tog gola videli smo jedno veliko ništa! U svakom smislu - igra, rezultat, teren, poseta na tribinama (osim Delija na Jugu), prilike... ma sve je bilo daleko ispod proseka.

Posle prvih 45 minuta, obe ekipe su imale po jedan šut u okvir gola. Utisak je da je Proleter bio i bliži golu preko Mitrovića, dok je Vukanović sredinom prvog dela opasno pripretio.

Vladan Milojević je u nastavku ubacio pomenutog Jevtovića i Jirku, priliku je dobio i Ebislio, ali igra Zvezde nije doživela neki boljitak sve do tog 75. minuta.

Taj gol Jevtovića kao da je malo razbudio srpskog šampiona koji je tokom dana od strane FSS zvanično dobio i onu titulu iz 1946. godine. Jirka je u 83. promašio zicer na dodavanje raspoloženog Jevtovića, ali je i Čović tri minuta kasnije takođe propustio da izjednači rezultat. Kakav fudbal smo gledali, remi bi verovatno bio najpravedniji.

Mada su Jevtović i Savić u 89. bili blizu novog gola za crveno-bele...

Zvezda do kraja ima da odigra meč protiv Napretka 19. maja, ali i polufinale Kupa protiv Mladosti iz Lučana u sredu. Podsetimo, srpski šampion brani 4:1 sa Marakane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA