≫ 

Znam kako izgledaju vanzemaljci: Legendarni Argentinac otkrio kojem fudbaleru su "mali zeleni" najsličniji

Huan Roman Rikelme prisetio se vremena iz Barselone

  • 1

Legendarni fudbaler Argentine Huan Roman Rikelme tokom karijere je odigrao mnogo važnih mečeva, kako za reprezentaciju, tako i za boku Juniors i Barselonu, a važio je za mađioničara sa loptom, a kako sam ističe, igrao je i sa pravim vanzemaljcem.

Naravno, reč je o Leonelu Mesiju čijim je fudbalskim umećem, kako je istakao za španske medije, očaran.

- Iako nikad nisam video vanzemaljce, siguran sam da su jako slični Leu. Ono što gledamo na utakmicama su stvari koje Leo svakodnevno radi na treninzima. Jednostavno mu ne možete prići - rekao je Rikulme pa dodao:

- Leo je jako snažan na nogama. Kad igra sa loptom, stiče se utisak da mu je ona zalepljena za noge i sve izgleda tako jednostavno pa pomislite da biste i vi mogli raditi iste stvari. Kad pokušate, onda vidite koliko je to teško, skoro pa neizvodljivo. On je najbolji fudbaler koga sam ikada video.

Tokom Boravka u Barseloni, Rikelme je igra i sa tandemom Ćavi - Iniesta, za koje smatra da su najbolji vezni fudbaleri svih vremena.

- Iniesta je izgledao kao da lebdi dok vodi loptu, sve protivnike je driblao sa lakoćom. Ćavi je kontrolisao loptu sa neverovatnom sposobnošću i nikad nije gubio koncentraciju. Uvek svima govorim da sam imao tu čast i sreću da treniram i igram sa tim momcima, ali Mesi je ipak jedan viši nivo - dodao je Riquelme.

Da podsetimo, Rikelme je karijeru počeo u Boki Juniors, a još je igrao za Barselonu, Viljareal i Argentinos Juniors. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i dao 17 golova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA