≫ 

Legende Junajteda gledale najveći uspeh svog kluba: Salford dominirao na Vembliju, za pet sezona prošao četiri ranga takmičenja! (FOTO)

Bekam, braća Nevil i slavna imena "klase 92" zadovoljno trljaju ruke nakon još jedne uspešne sezone

  • 6

Engleski Salford Siti, klub čiji su manjinski vlasnici legende Junajteda iz "klase 92" na čelu sa Dejvidom Bekamom, nastavio je nezadrživo da grabi ka profi ligama engleskog fudbala. 

Salford je u subotu na Vembliju savladao Flajd rezultatom 3:0 u finalu doigravanja za plasman u četvrti rang takmičenja - Ligu 2, što je klubu iz Mančestera četvrti prelazak iz lige u ligu u poslednjih pet godina.

Strelci za Salford bili su Dieseruv u 15. minutu, te Pjerđani i Turej u drugom poluvremenu, za ubedljiv trijumf u prisustvu braće Nevil, Bekama, Gigsa i Nikija Bata, koji su najveći uspeh svog kluba gledali a tribina "Vemblija".

Inače, većinski vlasnik kluba je singapurski biznismen Piter Lim, čijih je 40 posto udela u Salfordu, koji polako, ali sigurno, ide ka najvišem rangu engleskog fudbala.

- Četiri ranga takmičenja za pet sezona, mislili smo da će nam za tako nešto trebati osam sezona. Ponosan sam - izjavio je nakon meča jedan od suvlasnika Geri Nevil.

Podsećamo da Bekam rukovodi i američkim klubom Majami Siti, koji je u osnivanju, a tek od naredne sezone uključiće se u takmičemnje sa ostatkom lige u SAD.

Britain Soccer Final Piter Lim i Dejvid Bekam nakon trijumfa na Vembliju Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    12. maj 2019 | 14:38

    Tako su i ovi iz predgradja pre pola veka gledali najveći uspeh svog kluba na šljaci, kad su od 18 ekipa bili 16 u Evropskim takmičenjima.I dan danas čekaju da dodje neko da sruši taj rekord sadašnjeg fmpa radnički basketa koledza fmpa2 i pokojne crvene zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA