≫ 

Roma se oprašta i od svog drugog vernog vojnika. De Rosi igra poslednju utakmicu

Odlaskom Danijela De Rosija završava se jedna era Rome

  • 7
Danijele de Rosi, Roma Foto:Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Emotivno veče se očekuje 26. maja na Olimpiku kada verni vojnik, Danijele de Rosi, bude igrao svoju poslednju utakmicu u dresu Rome. Posle odlaska Frančeska Totija, njegov večiti zamenik izazvaće novu lavinu suza kod navijača.

Parma će biti ekipa koja će ispratiti De Rosja u fudbalsku penziju. Posle ove utakmice više ništa neće biti isto.

Roma možda ne spada u najveće klubove u Evropi ali ono što ona ima jeste jedinstveno, pogotovo u modernom vremenu - vernost!

Toti je celu svoju karijeru proveo u Romi. Isto tako je vaspitan i De Rosi, koji je bio i ostao veran samo njoj, Vučici. Njih dvojica su simboli Rome u ovom veku, istinski lideri, oni koji su prenosili rimski duh na ostatak svlačionice, koji su znali šta je Roma i Rim.

Francesko Toti i Danijele de Rosi, Roma Foto:Guliver/Dino Panato/Getty Images

Odlaskom i De Rosija klub ostaje bez istinske veličine i pravog lidera. Međutim, ipak će imati jednog rođenog Rimljanina, dete kluba, Alesandra Florencija, ali je i on sam svestan da nije takva veličina i takav kalibar kao što su to Toti i De Rosi.

I ako je gotovo celu karijeru bio u drugom planu u odnosu na ''Rimskog boga'' Totija, De Rosiju to nikada nije smetalo, šta više, bila mu je velika čast.

Za igrača kao što je on je greota što nije imao više vremena da sa kapitenskom trakom predvodi klub. Traku je dobio u poznim godinama kada je već nažalost bio daleko od zenita. Međutim, svaki navijač rimske Vučice je presrećan što je imao takve dve legende zajedno u timu u punoj snazi.

FK Roma Foto:Guliver/Paolo Rattini/Getty Images

Najveći žal De Rosija je sigurno Skudeto. Poslednju titulu u Seriji A Roma je osvojila godinu dana pre njegovog ulaska u prvi tim, za koji je debitovao sa 18 godina.

Tandem kakav se retko stvara, a još manje rađa na istom mestu nažalost nije uspeo da naplati svoju genijalnost. Osvojili su svega tri trofeja: 2 Kupa Italije i jedan Super Kup.

Pehare i medalje možda nema, ali zato ima nešto mnogo važnije, poštovanje svakog navijača. Sa puno poštovanja se izgovori ime Danjela de Rosija, čoveka koji je toliko mnogo dao fudbalu i Romi a zauzvrat nije tražio ništa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA