≫ 

Zvezdini klinci će učiti fudbal od Franca Bekenbauera: Velika mi je čast što učestvujem u ovoj priči... (FOTO)

Jedinstvena prilika da deca vide malo i duh "old skul" fudbala u programima "Fudbala za prijateljstvo"

  • 0

Legendarni fudbalski as Franc Bekenbauer podeliće sa decom bogato iskustvo iz svoje karijere tokom koje je dobio nadimak "Car" (Kajzer).

On će to činiti kao globalni ambasador Gaspromovog projekta "Fudbal za prijateljstvo" koji će u glavnom gradu Španije, Madridu, okupiti preko 800 učesnika - mladih fudbalera uzrasta do 12 godina iz Evrope, Azije, Afrike i Severne i Južne Amerike, ali i novinare iz više zemalja.

Mladi sportisti će proći i kroz "Međunarodni kamp prijateljstva" sa posebnim sportskim, humanitarnim i obrazovnim kursevima. Igraće i fudbal podeljeni u 32 ekipe nazvane po ugroženim životinjskim vrstama da bi se učili ekologiji i značaju očuvanja životne sredine.

Podela neće biti pa će deca različitih nacionalnosti, polova i fizičkih mogućnosti zajedno nastupati u istim timovima. "Međunacionalni Forum fudbala i prijateljstva" će po prvi put predstaviti stručnjake iz oblasti dečijeg razvoja i omladinskog sporta iz celog sveta kao predavače u okviru Foruma.

Foto: Promo Fudbal za prijateljstvo

Treneri, doktori dečijih timova, izveštači iz vodećih svetskih medija, proslavljeni fudbalski asovi, predstavnici fudbalskih saveza i akademija će odgovarati na pitanja o pripremi mladih fudbalera za velika takmičenja, sportskom obrazovanju, tome kako se formiraju omladinski fudbalski timovi i pravilnom razvoju dece u fudbalu.

- Velika mi je čast što sam pozvan da i ove godine učestvujem u najvećem međunarodnom društveno-odgovornom projektu za decu kompanije Gasprom, "Fudbal za prijateljstvo". Vrednosti koje zastupaju mladi učesnici iz brojnih zemalja su vanvremenske.

Bez jednakosti, dobronamernosti i pravičnosti skladan svet je nezamisliv. Odgajati decu u duhu saradnje i komunikacije je glavni cilj, jer je mogućnost postizanja kompromisa, nalaženja zajedničkog jezika sa onima koji su različiti od vas ključ za postizanje životnog uspeha, bez obzira da li će se opredeliti za poziv profesionalnog sportiste ili bilo koji drugi - rekao je Bekenbauer.

Učesnici završnih aktivnosti projekta će, po njihovom okončanju, prisustvovati finalu Lige šampiona između Liverpula i Totenhema na stadionu "Vanda Metropolitano", prvog juna.

Srbija je jedna od 8 zemalja osnivača projekta 2013. godine. Lani je ovaj projekat ugostio decu iz 211 zemalja sveta tokom Mundijala u Rusiji, a u Srbiji je partner projekta Crvena zvezda, čiji je Gasprom jedan od glavnih sponzora. Njeni mladi fudbaleri će takođe biti u Madridu pa će i oni imati priliku da slušaju Bekenbauera i uče od njega.

Da podsetimo, osnovne vrednosti i ideje "Fudbala za prijateljstvo" su prijateljstvo, jednakost, fer-plej. zdrav život, mir, posvećenost, duh pobede, poštovanje tradicije i čast.

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA