KAKVA SEZONA! Dušan Tadić je prvi strelac i asistent holandske lige!

Ono što je uspeo Ajaksov vedeta nije uspeo ni Mateja Kežman

  • 7

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić odigrao je neverovatnu sezonu za Kopljanike koji su posle nekoliko godina pauze uspeli da vrate titulu prvaka Holandije na Johan Krojf arenu, ali to nije jedino čime mogu da se pohvale.

Tadić se sa  dva pogotka u poslednjem kolu i pobedi protiv De Grafšapa (4:1) popeo na vrh liste strelaca u ligi sa 28 golova i to priznanje deli sa Lukom De Jongom iz PSV Ajndhovena.

Prvi pogodak Dušan je dao sa bele tačke u 68. minutu kada je penal iznudio Frenki De Jong, a drugi gol je minijatura iz 87. minuta kada je srpski as pretrčao skoro pola terena i onda pucao iskosa u mrežu Grafšapa.

Povrh svega, Tadić je i najbolji asistent Eredivizije sa 13 uspešnih dodavanja, a i tu deli prvo mesto sa svojim saigračem Hakimom Zijehom koji takođe ima 13 asistencija. Ako se gleda učešće u akcijama kod datih golova tu je prvi, treći je u "Who Scored" rejtingu, a u ključnim dodavanjima je četvrti.

Srbin je ove sezone ukupno odigrao 56 utakmica i postigao je 38 golova i podelio 24 asistencije čime je potvrdio da je glavni kandidat za najboljeg igrača u Holandiji za tekuću sezonu. Mateja Kežman je svojevremeno dvaput bio najbolji strelac lige između 2000. i 2004. godine u dresu PSV Ajndhovena.

Mateja je u sezoni 2002/2003. bio još efikasniji od Dušana sa 35 pogodaka. Da podsetimo, Tadićev Ajaks je nedavno ispao u polufinalu Lige šampiona golom Lukasa Mure u poslednjim sekundama petominutne nadoknade vremena.

VIDEO - Tadić: Ako si dobar igrač, onda je svejedno gde igraš

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    15. maj 2019 | 22:30

    S I L A !!!

  • Дејан Младеновић

    16. maj 2019 | 02:13

    Свака ти част Душане силни!!! Само тешко чега Ајакс задржати јер су у откупној клаузули за ДТ ставили смешну суму само 16м еура

  • Vlada

    16. maj 2019 | 05:56

    Majstoree

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA