≫ 

Ja sam tražio loptu Zdjelaru, on je dodao Rikardu a meni je nešto govorilo da ispratim akciju: Tošić opisao akciju koja je prethodila golu za finale (VIDEO)

Ovo se od Partizana očekivalo i samo se trofeji računaju, tvrdi Bambi

  • 25

Vezista Partizana Zoran Tošić kaže da je gol Radničkog iz Niša pokrenuo njegovu ekipu i naterao je da zaigra bolji fudbal kako bi izbegla dramu u finišu revanša polufinala Kupa Srbije.

Partizan je prošao u finale remijem na Čairu 1:1, pošto je tim iz Humske slavio na svom terenu sa 1:0.

- Imali smo cilj od samog početka i taj cilj je bio finale. Nismo birali ni načine ni sredstva, uopšte nije bilo bitno kako, to je jednostavno bilo obavezno posle loše sezone u prvenstvu. Ostao nam je taj Kup koji je bitno takmičenje i u kom Partizan godinama osvaja trofeje. Postali smo svesni da je sezona duga i da karijera zavisi uvek od onoga šta si osvojio i koliko. Drago mi je da smo se plasirali u finale jer su trofeji razlog zašto igramo i presrećni smo što ćemo se u finalu boriti za jedan - rekao je posle utakmice Tošić.

Sve je lako moglo da ode i na drugu stranu iako Tošić tvrdi da su on i saigrači znali da je svaka lopta bitna.

- Kako se utakmica bližila kraju, a nama je rezultat išao na ruku, znali smo da moramo da budemo kompaktni i da se odbranimo kako znamo i umemo jer je Radničkom trebao gol. Nažalost smo ga primili, nije bilo nazad i spustili smo posle toga loptu, počeli da igramo kako znamo i usledilo je najboljih 15 minuta koje smo odigrali - kazao je Tošić.

Opisao je i akciju i lepu kombinaciju Zdjelara i Rikarda koju je on završio pogotkom za 1:1. Malo je falilo da ishod ne bude tako zadovoljavajuć za Partizan jer je "Bambi" imao drugačiju nameru.

- Odlična akcija, baš sam rekao Zdjelar. Ja sam mu tražio loptu, on je dodao Rikardu, ja sam ispratio iako mi nije bila navika da budem na tom mestu. Nešto mi je govorilo: isprati, proći će. I prošlo je. Prava reakcija, tako da sve je ok, ovo se očekuje od Partizana. Znali smo da moramo da damo maksimum. Sad još jedan derbi, šlag na tortu i za navijače i za sve.

Na pitanje da li bi možda finale Kupa sa Čaira moglo da se izmesti na neki od beogradskih stadiona, Tošić je jasno rekao šta misli.

- Pre bih igrao na Marakani nego ovde - zaključio je vezista crno-belih.

VIDEO - Stojković: Bila je ovo utakmica puna emocija, rat na terenu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    16. maj 2019 | 12:10

    U finalu cu da navijam iskljucivo za gledaoce kraj malih ekrana a za policijsko vojne timove neka navijaju navijaci na stadionu.

  • Rastko

    16. maj 2019 | 12:00

    E pa Zvezdi su u danasnje demokratsko vreme dali titulu osvojenu u zacetku komunizma.

  • Rastko

    16. maj 2019 | 12:02

    Upravo oces li sama otici ili da dignemo sator u ''slobodnoj'' zoni ispred stadiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA