≫ 

Skandalozna UEFA razbesnela Engleze pred finale LE: Čelsijevim i Arsenalovim navijačima po 6.000 karata za stadion koji prima 70.000

Iz jednog londonskog kluba već su izdali saopštenje povodom odluke koja i te kako ima veze sa mestom odigravanja finala

  • 1

Predstojeće finale Lige Evrope između Arsenala i Čelsija pobuđuje veliku pažnju evropske, naravno najviše engleske javnosti odakle će krenuti i najbrojniji navijački talas - ali ne onako masovan kao što su mnogi mislili.

U oba londonska kluba su, najblaže rečeno, zatečeni što je UEFA ograničila broj karata za navijače dva londonska kluba na po 6.000, koliko će im biti prosleđeno.

Bes u oba tabora je potpuno razumljiv, jer Olimpijski stadionu u Bakuu, gde se igra veliko finale 29. maja, prima skoro 70.000 navijača (68.700), iz čega proizilazi da će na tribinama najmanje biti onih koji navijaju za finaliste.

Iz Arsenala su tim povodom izdali saopštenje u kome kritikuju organizaciju meča.

- Veoma smo razočarani da zbog putnih ograničenja UEFA može da obezbedi samo 6.000 karata za naše navijače za stadion čiji je kapacitet preko 60.000.

Iz UEFA-a su u startu iskalkulisali komplikacije prilikom dolaska navijača iz Londona, jer do Bakua mogu samo uz avionska presedanja, pa su iz tog razloga, za svaki slučaj, poslali klubovima daleko manji broj ulaznica.

- Vreme će pokazati da li će i ovih 6.000 navijača koji dobiju karte uspeti da dođu u Baku zbog ekstremno izazovnog putovanja - navodi se u proglasu "Tobdžija".

Saopštenje Arsenala stiglo je i pod pritiskom navijača koji danima preko društvenih mreža i direktno na adresu kluba, šalju primedbe na odluku UEFA, ne samo zbog broja karata, već zbog same činjenice da se finale tako važnog evropskog takmičenja igra u ne baš svima najpristupačnijoj prestonici Azerbejdžana.

Inače, Arsenal ima da brine o još jednoj važnom momentu pred finale, a to je situacija sa Henrikom Mhitarjanom, Jermenom, koji upravo zbog toga odakle je, može imati pretnji u Azerbejdžanu. Zbog političkih tenzija na relaciji dve države (Azerbejdžan - Jermenija), i otežavajućih okolnosti da državljani Jermenije dobiju ulazak u zemlju, osvajač Lige Evrope sa Junajtedom od pre dve godine, najverovatnije neće ni putovati na utakmicu sezone sa "Tobdžijama".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    16. maj 2019 | 18:08

    Uefa mafija,od toliko evropskih gradova oni izabrali ovaj na kraju sveta. Verovatno interes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA