≫ 

Milijaš postaje jedan od trenera Zvezde, Iliću posebna nagrada za godine posvećene Partizanu! (VIDEO)

Kapiteni Partizana i Crvene zvezde Saša Ilić i Nenad Milijaš opraštaju se od aktivnog bavljenja fudbalom

  • 3

Njih dvojica su na svečanosti na kojoj su birani najbolji igrač, trener i tim Superlige dobili posebne i počasne nagrade, po ručni sat, za dostignuća tokom svojih dugih karijera. Milijaš je sa prekidima u crveno-belom dresu proveo sedam godina, a Saša Ilić u Partizanovom čak 28 ako se računa i deset godina u mlađim kategorijama crno-belih.

- Hteo bih da se zahvalim svima na prelepom poklonu, da se zahvalim ljudima iz Fudbalskog saveza, da čestitam momcima koji su izabrani u idealni tim i treneru Milojeviću na izboru za trenera godine i da vam se još jednom zahvalim na pozivu - rekao je Ilić i potom se našalio na račun svoje duge karijere.

Četrdeset jednogodišnjak rođen u Požarevcu je veći deo svog života proveo u Partizanu i sada je definitivno kraj.

- Posle ne znam koliko godina mog opraštanja došao je i taj dan. Ovo je definitivno kraj, da nema više nekih tvrdnji da će se produžiti možda ili neće. Odluka rukovodstva da se broj 22 povuče je i za neke mlađe naraštaje, da možda ja dočekam da neka osoba odigra ovoliko utakmica pa da i broj još nekog budućeg igrača Partizana bude povučen iz upotrebe - izjavio je Ilić.

On će svoju karijeru zvanično završiti utakmicom protiv Proletera 19. maja na stadionu Partizana, ali će tu svečanost pokvariti činjenica da će Partizan meč odigrati pred praznim tribinama o čemu je Telegraf već pisao.

Sasvim drugačiji oproštaj čeka Ilićevog kolegu iz redova večitog rivala Crvene zvezde. Nenad Milijaš takođe završava svoju karijeru ovog vikenda pred svojim navijačima, ali ne odlazi iz kluba.

Ostaje deo stručnog štaba, što je najavio sportski direktor kluba sa Marakane Mitar Mrkela.

- Primam ovo priznanje u ime našeg kapitena Nenada Milijaša koji iz opravdanih razloga nije ovde. Kao što znate, u nedelju će se Milijaš oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom posle 250 utakmica u Zvezdi i više trofeja. Ovom prilikom želim da najavim da Milijaš ne odlazi iz Crvene zvezde, da će se baviti trenerskim poslom i da će od naredne sezone biti deo stručnog štaba Zvezde - rekao je Mitar Mrkela.

On je čestitao i Saši Iliću i Vladimiru Torbici za dostignuća tokom karijera i izrazio je nadu da će ostati u fudbalu jer bi "njihovo iskustvo mnogo značilo svima".

VIDEO - Vladan Milojević najbolji trener Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    16. maj 2019 | 23:26

    Kapiten milijaš veliki igrač hvala mu od srca

  • Milan

    16. maj 2019 | 23:25

    Ilica cak nisu ni udostojili da mu kazu koliki je dug kluba u kojem je igrao da jesu mozda bi preuzeo funkciju sportskog direktora!tako tretirate najvecu legendu koja je nosila dres partizana?e zato ste vi samo komsija mali!!!Ilicu svak cast veliki sportista

  • oki

    17. maj 2019 | 00:00

    Brat Miki. Najveci cigan u zadnjih 20ak godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA