≫ 

Nerado su primili to što smo prošli u finale Kupa! Partizan se oglasio saopštenjem i postavio pitanje zašto je utakmica izmeštena iz Niša na Marakanu

Zabrinuti smo, ali ne i iznenađeni ovakvom odlukom, tvrde u Partizanu

  • 56

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom odluke Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije da utakmicu finala Kupa Srbije , rotiv Crvene zvezde odigra na stadionu "Rajko Mitić".

Komisija je domaćinstvo finala pomerila nakon što su u finale prošli i Crvena zvezda i Partizan, nakon eliminacije Mladosti iz Lučana, odnosno Radničkog iz Niša. U Partizanu kažu da se unapred znalo šta će se desiti.

- FK Partizan izražava istinsku zabrinutost ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmičarska komisija FSS u vezi sa određivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije.

Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu Rajko Mitić. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja.

SAVO MILOSEVIC Foto: MN Press

- Tako smo prisustvovali sudobonosnom sledu događaja: IO FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promenom domaćinstva.

Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice.

MIRKO IVANIC Foto: MN Press

FK Partizan upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domaćinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FSS, i sada identični kada je Takmičarska komisija FSS donela odluku o izmeštanju? Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije.

Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svih žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha - navodi se u saopštenju FK Partizan.

VIDEO - Vuletić objašnjavao zašto bi finale trebalo da se igra u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    17. maj 2019 | 19:32

    FK Partizan na čelu sa ovim rukovodstvom više se bavi Crvenom Zvezdom nego sobom... Da su toliko energije uložili u svoj klub, koliko u pljuvanju Zvezde, verovatno ne bi toliko kaskali za drugoplasiranom ekipom našeg šampionata /Zvezda im nikada nije bila dostupna/... Sada izražavaju neki principijalni stav, zaboravljajući da su 2017 godine dobili isto ovakav 'poklon' i to isto žrebom, ne nameštajući... Gospodo iz crno belog tabora zamislite se nad svojim klubom, i gde ga to vodite... SRAMOTA

  • Loki

    17. maj 2019 | 16:43

    Još jedan u nizu razloga zašto ova uprava mora da podnese momentalnu ostavku !Vi,koji sebe nazivate upravom,branite samo svoj lični interes,finansije,fotelje,i nije vas briga za mišljenje navijača !Nemate sposobnost da se izborite sa sudijskim nepravdama,sa finansijama zaposlenih,ne možete bre da se izborite ni za odigravanje finalne utakmice na neutralnom terenu u već zakazanom terminu.Jednostavno niste sposobni,čak šta više-VI STE NAJNESPOSOBNIJA,I NAJBEZOBRAZNIJA UPRAVA U ISTORIJI NAŠEG KLUBA,i zato morate da napustite klub !UPRAVA NAPOLJE !!!

  • B.P.

    17. maj 2019 | 16:29

    Dokle vise ta saopstenja.Samo kukate i placete.Zrebom je odredjeno da bude Zvezda domacin kao vama pre 2 god.Bolje igrajte fudbal manje placite.Ako vam se ne svidja istupite iz lige kao sto ste rekli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA