≫ 

Totalna ludnica u Bundesligi: Bajern je šampion, Ajntraht proživeo horor, Hofenhajm u 90. minutu ostao bez Evrope! (FOTO)

Posle svega, najsrećniji je Levrkuzen koji je uspeo da se dokopa Lige šampiona u zaustavnom vremenu

  • 11

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su stari-novi šampioni Nemačke pošto su u odlučujućem, 34. kolu Bundeslige ubedljivo, sa 5:1 slavili protiv Ajntrahta i tako ga ostavili bez Lige šampiona.

Pre poslednjih mečeva bilo je poznato jedino ko ispada iz lige, a konačan odgovor na pitanje ko će osvojiti ligu, ali i obezbediti evropska takmičenja tražio se u poslednjih 90 minuta.

Sa jedne strane Bavarci su silovito krenuli i već u 4. minutu poveli pogotkom Komana. Nada da Kostić, Jović, Gaćinović i ostlai fudbaleri tima iz Frankfurta mogu do najelitnijeg fudbalskog takmičenja probuđena je u 50. minutu kada je Haler izjednačio. Ali...to je bilo sve.

Upravo taj gol kao da je dodatno iznervirao tim Nike Kovača koji je, u sledećih 8. minuta sa dva pogotka Alabe i Sančeza zacemeentirao titulu, a Ajntraht naterao da zavisi od rezultata ostalih mečeva.

Zanimljivo, verovatno poslednje utakmice u dresu Bajerna odigrali su legendarni fudbaleri Arjen Roben i Frenk Riberi od kojih su se navijači emotivno oprostili.

FK Bajern Minhen Navijači Bajerna zahvalili su se Robenu i Riberiju; Foto: Tanjug/AP

Upravo su oni do kraja postigli još po gol i tako se na najlepši mogući način oprostili od dresa koji su nosili više od deset godina.

Sa druge strane, Ajntraht je na ovom susretu bio nemi posmatrač, ali ipak može da bude zadovoljan jer je, zahvaljujući  nesrećnom porazu Hofenhajma od Majnca, uspeo da se domogne kvalifikacija za Ligu Evrope, što je, uzimajući u obzir rezultate poslednjih meseci, kao i formu tima, svakako veliki uspeh.

Upravo je Hofenhajm jedan od tragičara poslednjeg kola najjače lige u Nemačkoj jer su imali 7. mesto koje vodi u kvalifikacije LE do 83. minuta. Pogađali su u 12., pa u 34. minutu za velikih 2:0 i kada je delovalo da je sve rešeno, pred kraj poluvrena, Baumgartner dobija drugi žuri karton i napušta igru.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja, a Mainc napao svom snagom, i to im se isplatilo. Tako su prvo smanjili rezultat u 66. minutu da bi u poslednjih 10 minuta uspeli da pogode u tri navrata, preokrenu na 4:2 i tako ostave Hofenhajm na 8. mestu koje ne donosi izlazak na veliku scenu.

Ovakav rasplet dešavanja potpuno je anulirao pobedu od 2:0 Dortmunda nad Mehengladbahom. Milioneri su ostali bez titule i moraće da se zadovolje Ligom šampiona, za razliku od protivnika koji je sa 4. mesta pao na 5. poziciju.

FK Borusija Dortmund Borusija Dortmund nije uspela da obezbedi titulu; Foto: Tanjug/AP

Tako ćemo za razliku od Menhengladbaha, Leverkuzen gledati u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju. Oni su savladali Hertu u gostima sa 1:4. Haverc je doveo goste u prednost u 28. minutu, Lazaro je izjednačio, a Alario je doveo goste u novu prednost u 38. minutu. U nastavku još dva gola u mreži Herte, Brant i Alario su bili strelci u 54, 72. i 90. minutu meča.

Na osnovu raspleta u poslednjem kolu, Bajern je šampion, u LŠ idu još Dortmund, Lajpcig i Leverkuzen. Menhengladbah i Volfsburg idu direktno u LE, a Ajntraht kroz kvalifikacije. Iz lige ispadaju Nirnberg i Hanover, dok Štutgart igra baraž.

Bundesliga, 34. kolo:

Menhengladbah – Dortmund 0:2

(Sančo 45, Rojs 55)

Bajern – Ajntraht 5:1

(Koman 4, Alaba 53, Sančes 58, Riberi 72, Roben 78 -- Ale 50)

Diseldorf – Hanover 2:1

(Henings 56, Karaman 61 -- Miler 78)

Frajburg – Nirnberg 5:1

(Teracino 7, Valdšmit 34, Petersen 54, 56; Grifo 61 -- Loven 69)

Herta – Leverkuzen 1:5

(Lazaro 34 -- Haverc 28, Alario 38, 72, 88; Brant 54)

Majnc – Hofenhajm 3:2

(Brosinski 66p, Botius 84, 90 -- Belfodil 12, Kramarić 34)

Šalke – Štutgart 0:0

Verder – Lajpcig 2:1

(Rašica 35p, Pizaro 88 -- Mukele 86)

Volfsburg – Augzburg 8:1

(Veghorst 21, 37, 55; Knoh 42, Gniček 57, Rehbečak 60, Brekalo 85, Danso 89ag -- Šajber 82)

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇹🇷🐒

    18. maj 2019 | 18:17

    Nije moguce, da najbolji Evropski napadac, nece igrati LS,i da nije dao golove kada je najpotrebnije,Krstajicu ti si kriv 😂😂😂

  • selektor

    18. maj 2019 | 18:52

    lepo ja kazem mitrovic je strasan centarfor.upisuje se u listu strelaca svake prestupne godine

  • amančio prosran

    18. maj 2019 | 18:16

    e moj ognjenoviću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA