≫ 

Saša Ilić od starta protiv Proletera: Milošević o legendi kluba i oproštajnom spektaklu u Humskoj (VIDEO)

Inače, ovo nije oproštaj Saše od Partizana, jer imamo u četvrtak Kup Srbije i tu računamo na Ilića, kaže trener crno-belih

  • 8

Utakmica protiv Proletera (19. maj, 18.00), nema takmičarski značaj za Partizan, ali je opet najvažnija za crno-bele u sezoni, godini, ma – deceniji... Samo zbog jednog čoveka, zbog Saše Ilića, koji je u 41. godini rešio da se povuče, iako se velika većina navijača sigurno ne bi složila sa tom odlukom.

Otuda je atmosfera u Humskoj prilično vrela, priprema se spektakl, oproštaj od kapitena i sve je isključivo tome i podređeno, a Novosađani imaju tu sreću da će i sami biti akteri oproštaja žive legende...

- Sve će sutra biti u znaku našeg kapitena, to i apsolutno zaslužuje. Znate kakav značaj ima Saša Ilić za klub poslednjih decenija. Počeće utakmicu, igraće koliko može. Tim će biti oko njega, a mi ćemo probati da pobedimo. Pokazao je u ovom periodu da i te kako doprinosi ekipi, jer kad god je igrao – pobeđivali smo - kaže Savo Milošević.

Saša Ilić, FK Partizan Kapiten Partizana povlači se u 41. godini; Foto: MN Press

Posle dužeg vremena očekuje se da tribine u Humskoj budu ispunjene.

- U svakom slučaju očekujem više publike. Saša to zaslužuje u svakom smislu, igrački i ljudski. Nedelja je, lep je dan, svi preduslovi su tu, ako ni zbog čega drugog, onda bar zbog Saleta. Inače, ovo nije oproštaj Saše od Partizana, jer imamo u četvrtak Kup Srbije i tu računamo na njega. Ovo je oproštaj od stadiona. Oproštajnu utakmicu trebalo bi da igra i da je organizuje klub, gde ćemo imati krcat stadion i pravog protivnika, da sve bude kako valja. Da ljudi imaju u glavi da ovo nije oproštaj od Saše.

Saša Ilić je za Partizan odigrao 874 utakmice u svim takmičenjima, osvojio 11 pehara državnog prvaka, šest kupova, ali brojke nisu važne koliko dubok trag koji ostavlja za sobom.

- Retko se pojavljuju takvi igrači. U situaciji smo da nam klinci odlaze rano u inostranstvo i teško je očekivati da neko provede celu karijeru u Partizanu. A potrebno je i trajati do 41. godine, neophodna je posebna genetika, mentalni sklop... Mnogo je izdržao Saša ovde, nije bilo lako sve to podneti i opstati. Samo on zna kako je, to ne može svako.

ZAGREVANJE ZA FINALE KUPA

Zbog Ilića i njegovog oproštaja, kao i finala Kupa koje tek sledi, Milošević ističe da je pobeda protiv Proletera jako bitna.

- Takmičarski je za nas bitna utakmica, želimo da probamo da ostanemo na trećem mestu, jer sve ostaje zapisano u istoriji. Bez obzira što niko nije zadovoljan sezonom, bolje je biti treći nego četvrti. Sigurno će biti nekoliko promena, to smo praktikovali dva meseca. Bilo je neophodno da neke igrače odmaramo, neke štedimo, takva praksa nastaviće se sutra. Imamo dva tima na raspolaganju, nema povređenih, deluje dobro Đorđe Ivanović, pa imamo prostor za kombinovanje – zaključio je Savo Milošević.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JER JE SALE SAMO JEDAN

    18. maj 2019 | 21:02

    Pocetak u Cacku,u Beogradu kraj,odlazis Sale al' uvek znaj! S' tobom je sreca nikad tuga vole te Humska i Grobari sa JUGA SALE 22⚫⚪⚫⚪❤❤❤

  • ja sam ja

    18. maj 2019 | 19:10

    Dok ovi sarlatani vode partizan za menen je moj klub mrtav.. voleo bih da pun stadion bude na ispracaju saleta i da svi u glas vicu uprava napolju

  • VALJAK

    18. maj 2019 | 22:26

    AJDE SUTRA SVI NA STADION NA OPROSTAJ VAZURE I VUCELU. ZA SVAKI SLUCAJ MOTKE U RUKE AKO NE BI HTELI DA ODU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA