FOTO VREMEPLOV: U jednom danu odlaze tri legende, čeka nas poslednji ples Saše Ilića, Nenada Milijaša i Vladimira Torbice

Legende čijih će se poteza svi rado sećati

  • 8

Srpski fudbal biće siromašniji posle ovog vikenda - opraštaju se Saša Ilić, Nenad Milijaš i Vladimir Torbica.

Legende Partizana, Crvene zvezde i Spartaka će istovremeno okačiti kopačke o klin, reći zbogom terenu, posvetiti se fudbalu iz drugog ugla.

Sale i Torbica će imati funkcionersku perspektivu, Nenad planira da se posveti trenerskom pozivu, a red je da se podsetimo i njihovih početaka i momenata kada su kao golobradi momci harali terenima i tražili put do vrha...

Saša Ilić Foto: MN Press

SAŠA ILIĆ

Ikona jedne generacije, proslaviće u decembru 42. rođendan, bilo je i slučajeva da je stariji od trenera u klubu (Marko Nikolić). Već godinama se peva "da bi on da igra još malo", a dešavalo se da i u 41. godini nađe na terenu kao džoker i pokaže u nekoliko poteza kako se utakmica može lako rešiti.

Zato će i nedostajati navijačima, bilo bi nezamislivo da iko ponovo ponese broj 22. Osvojio je 11 titula prvaka, ima šest kupova i sedmi će napasti protiv Crvene zvezde 23. maja. Podsetite se kako je Sale izgledao davne 1992. kao kadet u derbiju...

Možda niste ni videli da je jednom Partizan igrao u žutoj opremi? I Sale je bio deo toga...

Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press
Saša Ilić Foto: MN Press

NENAD MILIJAŠ

Nenad i Milan Milijaš, braća podeljena po taborima večitih Foto: MN Press

Zagazio je Milijaš u 36. godinu, a sve je počelo u Zemunu. Od 2000. do 2005. je odigrao 129 mečeva za klub iz kog je prešao u Zvezdu, na zahtev Valtera Zenge.

U tri navrata je nosio dres kluba, poslednji put se vratio 2017. godine, a posebno mu je slatka titula iz 2014. godine.

Tada je na početku sezone doživeo zvižduke protiv Černomoreca, odigrao je slabu jesen, pa se vrhunski spremio za proleće i golovima i asistencijama doprineo da se pehar vrati u vitrine Marakane.

Sa Zvezdom ima pet pehara prvaka (2006, 2007, 2014, 2018, 2019) uz dva Kupa iz 2006. i 2007, sada juri treću duplu krunu.

Nenad Milijaš Foto: MN Press
Nenad Milijaš Foto: MN Press
Nenad Milijaš Foto: MN Press
Nenad Milijaš Foto: MN Press
Nenad Milijaš Foto: MN Press
Nenad Milijaš Foto: MN Press

VLADIMIR TORBICA

Vladimir Torbica Foto: MN Press

Vladimir Torbica dugogodišnji kapiten Spartaka rođen je 20. septembra 1980. godine u Somboru. U rodnom gradu je i počeo da trenira fudbal. Nosio je dres Radničkog u svim mlađim selekcijama, gde mu je prvi trener bio Slavko Antić i sa nepunih 16 godina debitovao za seniorsku ekipu somborskog drugoligaša u tom periodu.

Karijeru je nastavio u Mladosti iz Apatina koja se tada takmičila u Drugoj ligi, a potom i u superligaškom društvu. U klubu iz grada na levoj obali Dunava, Torbica je proveo tačno deceniju, gde je bio kapiten, da bi nakon istupanja „pivopija“ iz Super lige po okončanju sezone 2006/07, na poziv predsednika Dragana Simovića prešao u redove trećeligaša Zlatibor vode. Imali su čelnici kluba iz Horgoša zacrtanu viziju, stvorili tim za uspehe, a potom se fuzionisali sa Spartakom i stigli do elitnog ranga takmičenja.

Vladimir Torbica Foto: MN Press
Vladimir Torbica Foto: MN Press
Vladimir Torbica Foto: MN Press
Vladimir Torbica Foto: MN Press
Vladimir Torbica Foto: MN Press

- Rastao je Spartak, a sa njim i Vladimir Torbica. Popularni naš Torba postao je legenda kluba. Miljenik navijača ostao je veran 12 godina klubu sa severa Bačke. Kapitensku traku nosio je deceniju i u tom periodu ispisao najlepše stranice istorije kluba. Odigrao je ukupno 357 utakmica u plavo – belom dresu i postigao 51 gol - stoji u najavi Spartaka za oproštajni meč.

U nedelju od 19 časova, Torbica će igrati protiv Voždovca, a 22. maja igraće revijalnu utakmicu u Subotici, biće povučena i osmica - više je niko neće u Spartaku nositi.

Zbog ovog trija će 19. maj biti posebno upisan. Od 19.00, Partizan čeka Proleter, Zvezda Napredak, a Spartak Voždovčane. Svi imaju priliku da pred svojim navijačima kažu zbogom lopti!

VIDEO - Vujadin Savić: Dobro je što se finale Kupa ne igra u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    19. maj 2019 | 12:16

    Svaka vam cast matori 💪— Pozdrav za svu trojicu

  • Igor

    19. maj 2019 | 14:18

    Saša Ilić 22 kapiten za uvek, istina u ovoj sezoni ga je bilo vrlo malo na terenu dok nije došao savo kao trener, ali ljudi njegovi pasovi u 41 godini su i dalje iznad proseka superlige tako da hejteri pssssst.... živ bio sale živa legendo zauvek u srcu kapiten sa brojem 22!!!!

  • Bratija

    19. maj 2019 | 13:59

    Svaka cast svoj trojici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA