≫ 

Partizan pravi potpuni remont tima: Menja se kompletna odbrana, stižu strani napadač, krilo i vezista, čekaju se milioni od Rikarda!

Crno-beli će težiti da obnove sve linije ekipe, kako stranim, tako i domaćim fudbalerima

  • 29

Kako god da se okonča meč finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde (23. maj, 18.00), Partizan će odmah posle toga krenuti u veliku reorganizaciju igračkog kadra za narednu takmičarsku sezonu.

U Humskoj se uveliko radi na prelaznom roku i u posao je uključena kompletna skauting služba kluba, o čemu je Telegraf već pisao, a rekonstrukcija će biti nalik onoj koju su u sezoni 2015/2016 sproveli tadašnji sportski direktor Ivica Iliev i trener Ivan Tomić i koja je 2017. donela duplu krunu.

KOMPLETAN REMONT ODBRANE

fk partizan, fk mladost lučani... Nemanja Miletić; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Analizom struke odlučeno je da se tokom letnje pijace pojačaju sve linije tima, neke u potpunosti, neke, pak, samo dopunskom selekcijom, koja će podjednako uključivati fudbalere iz domaće lige, povratnike u srpski fudbal, ali i strance.

To će, naravno, iziskivati i prodaju igrača iz aktuelnog kadra, kao i prevremene rastanke uz dogovor, kako se ne bi gomilao igrački kadar, a novina u odnosu na prethodne prelazne rokove, kada su se uglavnom tražili slobodni igrači, je činjenica da će Partizan, ukoliko to bude neophodno, platiti obeštećenja za fudbalere koji budu smatrani pojačanjima.

Pisali smo već da u aktuelnom igračkom kadru samo Vladimir Stojković nije na prodaju, kome se sada pridružio i Saša Zdjelar, ali će zato kompletna defanzivna linija ispred čuvara mreže biti promenjena!

Preciznije rečeno, crno-beli tragaju za igračima na sve četiri pozicije u poslednjoj liniji tima i tu postoji jedna jasna odrednica: sva četiri fudbalera odbrane moraju da budu srpski fudbaleri, kako bi se mesto za strance iskoristilo u ofanzivnim linijama. To praktično znači da će Partizan iz aktuelnog kadra možda zadržati neke igrače, ali samo ukoliko ne bude uspeo da ih proda.

TRI STRANCA U OFANZIVNOM DELU

Saša Zdjelar Saša Zdjelar jedini je siguran od igrača koji ostaju u veznom redu; Foto: Marko Jovanović

Što se ofanizvog dela tima tiče, tri pozicije su označene kao primarne u predstojećem prelaznom roku i tu su iz Humske namerili da ih pojačaju stranim igračima koji prave

razliku.

Radi se konkretno o poziciji centralnog veznog fudbalera, zatim krilnog napadača i klasičnog napadača. Takođe, na svim pomenutim pozicijama se traže i alternativna rešenja i tu se uglavnom radi o našim fudbalerima, povratnicima iz inostranstva.

Kao i u defanzivnoj liniji tima, nekolicina igrač iz aktuelnog kadra će biti zadržana, a akcenat stavljen na momke iz Partizanove Omladinske škole (Lazar Pavlović, Filip Stevanović...).

RIKARDO “ZLATNA KOKA”

RICARDO JORGE PIRES GOMES Crno-beli se nadaju milionskom transferu Rikarda; Foto: MN Press

Da bi se sve planirano sprovelo u delo, Partizan je primoran i da proda neke fudbalere koji su bili nosioci igre u prethodnom periodu. “Zlatna koka” u letnjem prelaznom roku definitivno bi mogao da bude Rikardo Gomeš, za koga vlada ubediljivo najveće interesovanje stranih klubova, a sume koje se pominju su milionske.

Na spisku igrača od kojih se očekuje zarada su i Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Goran Zakarić... Ukoliko, naravno, stignu adekvatne ponude.

VIDEO: Suze na terenu, ali i tribinama: Trenutak kada se Saša Ilić oprostio od fudbala

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    21. maj 2019 | 13:19

    Sklonite Zeljka Pantica i eto rezultata.On covek motivise sve druge ekipe osim Partizana.Toliki gnev je navukao covek na Partizan svojim bolesnim prozivanjima...

  • Milan

    21. maj 2019 | 13:52

    Javna tajna da je dug preko 30 milki...dovese se strani igraci,kao Zezda sto je dovodila Savia,i ostale polovnjake...nema partizanu spasa naredbih par godina...sustigla ga je sudbina Zvezde nazad 10 godina...nisam pristrasan u ovom komentaru,vec samo realan..

  • Semajlirane_pufne

    21. maj 2019 | 13:57

    Haha čekaju se milioni od Rikarda!! Koliko milion i 20000e?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA