≫ 

Milošević spremio dobitnu kombinaciju za finale Kupa: Dilema za derbi samo na levom krilu! (SASTAV)

Pitanje je samo da li će se struka crno-belih odlučiti za iskusniju opciju u veznom redu ili će, pak, Milošević rizikovati do kraja

  • 15

Poslednja prilika da makar ublaži turbulentnu sezonu i spase šta se spasi može “utešnom nagradom” u Kupu Srbije pruža se Partizanu u sutrašnjem finalu sa Crvenom zvezdom, u kome trener crno-belih Savo Milošević mora da “izmisli” recept za večitog rivala i to na njegovom terenu.

Čime to struka kluba iz Humske može da iznenadi kolege iz crveno-belog tabora posle tri prvenstvena meča u kojima su nijanse odlučivale – teško je reći, ali će svakako i priprema duela i izbor tima biti pražljiviji, jer se radi o utakmici koji donosi trofej.

Povoljna okolnost po Miloševića je svakako činjenica da u ovom trenutku može da računa na kompletan igrački kadar, ali će svakako u izboru prvih 11 morati najviše da povede računa o trenutnoj formi fudbalera, raspoloženju, mladosti, pa i nekim pređašnjim derbijima...

VIDEO: Šta su o sutrašnjem Finalu Kupa kažu treneri i kapiteni Zvezde i Partizana

ODBRANA SE NE MENJA

Jedno je sigurno, Milošević neće eksperimentisati u poslednjoj liniji, jer je tokom prethodnih nekoliko mečeva ustalio četvorku ispred Vladimira Stojkovića, koji će naravno početi i sutrašnji duel, i zbog toga je u prethodnoj utakmici sa Proleterom i odmarao neke igrače.

Dakle, defanzivni blok ispred Stojkovića će činiti Nemanja R. Miletić na poziciji desnog beka, zatim Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Manje-više sve je poznato i u manevru, mada još uvek tinja jedna dilema, koju će struka rešiti već posle večarašnjeg treninga. Ispred odbrane crno-belih mesta su rezervisana za Sašu Zdjelara i Aleksandra Šćekića, koji su ispunili zadatke na sva tri prethodna derbija i to je ono što Milošević takođe neće menjati.

VIDEO: Milošević posle ulaska Partizana u finale Kupa Srbije

Pozicija desnog krila je rezervisana za Zoran Bambija Tošića, dok bi na suprotnoj strani mesto trebalo da zauzme Đorđe Ivanović. Upravo na desnom krilu tinja pomenuta dilema, jer u nekoj kombinatorici Milošević ponovo može da posegne za mlađanim Lazarom Pavlovićem.

U tom slučaju bi se Pantić pomerio na desni bok, a talentovani vezista, koji je proteklog vikenda potpisao prvi profesionalni ugovor sa Partizanom, imao bi zadatak da razigrava saigrače iz centralnog dela terena, što mu je u opisu posla.

Strahinja Pavlović, Saša Stojanović Detalj sa polufinala Kupa Srbije između Partizana i Radničkog iz Niša; Foto: Nikola Tomić

IZNENAĐENJE U NIŠU USPELO, MOŽE LI I NA “RAJKU”?

Ipak, iako je Lazarom Pavlovićem iznenadio trenera Radničkog Nenada Lalatovića, u polufinalu Kupa, teško je verovati da će Milošević baš toliko rizikovati sa momkom od 17 godina. Bez obzira što je vezista u Nišu pokazao da se ne plaši i odigrao “kao mator”.

Treća varijanta po kojoj bi Tošić i Pantić igrali po bokovima, a u napadu tandem Nikolić-Rikardo manje je verovatna (ne i nemoguća), jer prvopomenutog špica u minule dve utakmice nema ni u protokolu, pa je ne deluje baš realno da počne derbi. Iako je Nikolić u prethodna dva meča sa crveno-belima bio na visokom nivou.

U napadu, naravno, nema nepoznanica. Najbolji strelac Partizana u tekućoj sezoni – Rikardo Gomeš imaće priliku da nastavi golgetersku seriju i izbije na prvo mesto večne liste najefikasnijih stranaca u Humskoj, ispred Brazilca Leonarda, sa kojim deli prvo mesto (po 26 golova).

Partizan sastav, finale kupa Ilustracija: Nikola Jovanović

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    22. maj 2019 | 19:26

    3:0 za Zvezdu protiv franjotizan kluba osnovanog u Zagrebu i prebacenog u Srbiju da hrvati imaju svoj klub

  • Igor

    22. maj 2019 | 19:04

    Lazar da igra !

  • Nusknvp

    22. maj 2019 | 18:48

    Ubacite klinca, kakav bre Ivanovic i Pantic...igraju ko cave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA