≫ 

Partizanov trener ima želju: Dovedite mi Vitasa!

Crno-beli imaju nameru da vrate u svoje redove nekadašnjeg fudbalera Rada, koji je deo školovanja proveo i u Humskoj

  • 2

Partizan će tokom letnjeg prelaznog roka, ako sve bude išlo po planu, izvršiti kompletan remont prvog tima, o čemu smo već i pisali, a poseban akcenat će biti stavljen na odbranu, gde će biti angažovani igrači na sve četiri pozicije. Jedna od želja trenera Save Miloševića na mestu centralnog defanzivca je – Uroš Vitas (26), trenutno fudbaler Irtiša iz Pavlodara, saznaje Telegraf.

Vitas nije nepoznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti i nije prvi put da mu se ime vezuje za crno-bele u prelaznom roku, jer je nekoliko puta bio i predmet interesovanja kluba iz Humske, a i nuđen je od strane menadžera.

Ipak, u minulih godinu i po dana mu se pomalo izgubio trag, tim pre što je u belgijskom Mehelenu doživeo povredu ukršenih ligamenata kolena, te je tuži vremenski period proveo u oporavku i traženju nove sredine.

Uroš Vitas Foto: MN Press

U februaru je potpisao ugovor sa pomenutim kazahstanskim Irtišom i on važi do decembra meseca, što je crno-bele, na insistiranje struke, i navelo da posegnu za njegovim angažovanjem.

Uroš Vitas je ponikao u omladinskoj školi Radnićkog iz Niša, odakle je prešao u Partizan, a zatim u Rad, gde je i dospeo do prvog tima i prvog prvog profesionalnog ugovora. Pre tri godine je prešao u redove belgijskog Genta za sumu od 500.000 evra, da bi ga potom kupio Mehelen, za koji je odigrao 44 utakmice i postigao šest golova pre nego što se povredio. Posle oporavka postao je član Irtiša, a bio je svojevremeno deo omladinske i mlade reprezentacije Srbije.

Vitas se bolje služi desnom nogom, mada mu nije bilo strano da igra i na mestu levog štopera. Ostaje da vidi kako će fudbaler i Partizan rešiti pitanje njegovog statusa, odnosno važećeg ugovora u Kazahstanu.

Finale Kupa Nemačke u Berlinu (20.00) doneće pokušaj RB Lajpciga da uzme prvi trofej, ali rival je Bajern! Kvota na Red Bulov tim je čak 5,20, dok je kvota da će Bavarci uzeti novu duplu krunu 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za RB Lajpcig - Bajern.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenadpfk

    25. maj 2019 | 12:22

    Jedina pozicija u timu gde smm solidni je stoperska. Dovedite bekove , zadnje vezne, krilne veznjake, napadaca,10ku

  • Sumadinac

    25. maj 2019 | 13:20

    Ma, prodace ove koje imamo cim dovode još jednog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA