Mančester Siti i Njukasl sledeće sezone sa istim vlasnikom: Šeici iz Abu Dabija u pregovorima sa čelnicima "Svraka"

Šeik Kalid bin Zajed al Nahjan dogovorio kupovinu kluba

  • 0

Kako britanski mediji javljaju, kraljevska porodica iz Abu Dabija, koja već poseduje Mančester Siti, blizu je dogovora da za skoro 400 miliona evra kupi i Njukasl junajted.

Šeik Kalid bin Zajed al Nahjan navodno je dogovorio kupovinu kluba od Majka Ešlija koji je na čelu svraka 12 godina.

Maj Ešli, vlasnik Sport Dajrekta, vlasnik Njukasl Junajteda Majk Ešli, vlasnik Sport Dajrekta, vlasnik Njukasl Junajteda; Foto:Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Za vreme njegove vladavine bile su brojne trzavice u klubu pogotovo kada je preuzeo klub.

Majk Ešli, osnivač Sport Dajrekta lanca prodavnica sportske prodavnice, preimenovao je bio legendarni Sent Džejms Park u Sport Dajrek arenu. Navijači su pravili proteste, čak i sahranu svom voljenom stadionu i klubu.

Navijači njukasla protiv Majkla Ešlija, ashley out Leci koji su se delili tih godina po Njukaslu i sajt urađen u dizajnu Sport Dajrekta; Foto:Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Navijači su ipak dobili šta su tražili kada je klub dobio novog generalnog sponzora, koji je pored reklame na dresu mogao da promeni ime stadiona, ali je rešio da vrati 119. godina staro ime.

Za navijače Svraka naziru se lepši dani. Međutim, zna se koliki su Englezi tradicionalisti, a navijači Njukasla su pokazali kakvi su kada im neko dira klub i istoriju. Zbog toga su pristalice crno-belih pomalo i skeptične, ali će svakako dobiti ono što već godinama traže, odlazak Majka Ešlija .

Međutim, iako je u pitanju kraljevska porodica, dva kluba neće imati istog gazdu, istog šeika.

Šeik Kalid bin Zajed al Nahjan će preuzeti ekipu sa Sent Džejms parka dok je vlasnik Sitija šeik Mansur bin Zajed Al Nahjana. njih dvjica su polubraća.

Sheikh Khalid bin Zayed Al Nahyan Šeik Kalid bin Zajed al Nahjan u sredini; Foto: Profimedia

On je pre nekoliko godina bio spreman da ponudi čak 2,5 milijarde evra za Liverpul ali do dogovora nije došlo.

Kalid bin Zajed je najmalđi od 19 sinova sultana Abu Dabija i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Zajeda bin Sultan Al Nahjana, koji je preminuo 2004. godine.

Za vreme vladavine omraženog Ešlija svrake su uspele da u sezonu 2011/2012. osvajanje 5. mesta izbore Evropu, ali su 2016. godine ispali iz lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA