Međunarodni kamp Fudbal za prijateljstvo organizovan u Madridu pred finale Lige šampiona (FOTO)

Mladi Učesnici završnih dešavanja Sedme sezone Međunarodnog društveno odgovornog programa u organizaciji kompanije Gazprom, Fudbal za prijateljstvo, su se međusobno upoznali u Međunarodnom kampu prijateljstva u Madridu i obučavaju se u humanitarnom i sportskom programu.

  • 0

Tokom predavanja u Školi devet vrednosti, mladi učesnici će kreirati zajedničke projekte posvećene vrednostima “Fudbala za prijateljstvo”. Takođe će prisustvovati predavanjima i radionicama poznatih sportista, novinara i stručnjaka iz drugih oblasti.

Posebno, poznati britanski umetnik Bill Asprej će podeliti svoje znanje s decom. Bil je ilustrator čuvenog stripa "Ljubav je ..." i maskote fudbala za prijateljstvo: psa Fredija i mačke Fride. On će pomoći mladim učesnicima da ovladaju osnovama ilustracije.

- Već nekoliko godina učestvujem u projektu, a svake godine me divi atmosfera u Međunarodnom kampu prijateljstva. Kada vidim mlade učesnike programa kako treniraju zajedno i kako se druže, počinjem verovati u srećnu i mirnu budućnost punu neverovatne kreativnosti i otkrića koja je pred njima - kaže Bil Asprej.

Priznati profesionalci fudbalskog sveta i učesnici prethodnih sezona programa koji su već započeli svoje uspešne karijere, sprovešće trening za mlade igrače. Među njima je I Luka Marković, nekadašnji omladinac FK Crvena zvezda , sada igrač FK Juventus, inače učesnik druge sezone “Fudbala za prijateljstvo”. On će tokom druženja sa decom I podeliti svoja iskustva.

Fudbal za prijateljstvo Stefan Pjanović; Foto: Fudbal za prijateljstvo

- Otkako sam saznao da ću predstavljati Srbiju I Zvezdu u projektu “Fudbal za prijateljstvo”, bio sam uzbuđen I radovao sam se susretu sa mojim saigračima. Interesantno je što smo upoznali mnogo dece iz drugih zemalja I što razmenjujemo iskustva. Pošto su mešoviti timovi važno je da prilagodimo svoje stilove kako bi se uklopili i postali pravi tim. Ne sumnjam da će mi ovo iskustvo pomoći da usavršim svoju tehniku i veštine timskog rada. Jedva čekam da počne turnir - izjavio je Stefan Pjanović, pionir omladinske škole FK Crvena zvezda.

Sportski novinari vodećih svetskih medija održaće radionice za mlade novinare koji rade u Međunarodnom dječem novinarskom centru Fudbal za prijateljstvo. Ove sezone mladi novinari će raditi zajedno sa profesionalnim novinarima i kreirati svoje prve materijale o programu pod njihovim vođstvom.

Međunarodni Forum Fudbal za prijateljstvo i Svetsko prvenstvo u fudbalu za prijateljstvo postaće centralni događaji u samom srcu Madrida - na UEFA Pitchu na trgu Plaza Maior, a učesnici programa će posetiti i finale UEFA Lige šampiona 2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA