≫ 

Predsednik UEFA preti svima koji ne priznaju Kosovo: Ako ih ne ugostite, slede sankcije

Čeferin je vrlo jasan po pitanju reprezentacije takozvanog Kosova

  • 55

Ko ne prizna FS Kosovo kao punopravnog člana UEFA, suočiće se sa posledicama, poruka je prvog čoveka Evropske fudbalske Federacije Aleksandera Čeferina. 

Reprezentacija tzv. Kosova je svoje već drugo zvanično takmičenje pod okriljem UEFA imala u Ligi Nacija, gde je čak dogurala do završnog turnira, a mogla bi i do plasmana na Evropsko prvenstvo ukoliko ga osvoji u konkurenciji Makedonije, Belorusije i Gruzije (završni turnir Lige D).

Poznato je da će 11 država biti suorganizatori narednog kontinentačnog šampionata, a Čeferin je svojom izjavom "ciljao" četiri države domaćina Eura koje ne priznaju nezavisnost Kosova od Srbije - Azerbejdžan, Rumuniju, Rusiju i Španiju.

Za njih, ali i za ostale čija politika nije u skladu sa onom koju UEFA ima prema Kosovu, slede strožije sankcije ukoliko ne prihvate Kosovo kao samostalnu državu, kao i njene timove i reprezentaciju, najavio je prvi čovek UEFA.

- Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji, tako i na Kosovu - poručio je Čeferin, prenosi agencija AP.

Ono što će se ubuduće kažnjavati već su uradili Ukrajinci u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal, kada su reprezentaciju Kosova ugostili u poljskom Krakovu, jer Ukrajina kao država ne priznaje nezavisnost Kosova od Srbije.

Taj problem nemaju Crna Gora, Engleska, Bugarska i Češka, rivali Kosova u kvalifikacijama za predstojeći Euro, s obzirom na to da su sve pomenute države priznale nezavisnost Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    29. maj 2019 | 19:23

    Bečki konjušar.

  • Ccc...

    29. maj 2019 | 19:22

    Baš bih voleo da vidim kako izbacuje Španiju sa prvenstva... Miran!

  • Boki

    29. maj 2019 | 19:32

    Neka prvo procita uefin pravilnik o tome ko moze da bude clan uefe. Ne secam se da je Kosovo postalo clan un.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA