≫ 

Debakl UEFA sa finalom Liga Evrope: Poluprazne tribine dočekale Čelsi i Arsenal (FOTO)

Pokazalo se da je odluka da se finale Liga Evrope igra u Azerbejdžanu bila velika greška

  • 5

Sad je jasno, finale Lige Evrope između Arsenala i Čelsija igra se u najnefudalskijem ambijentu za utakmicu ovakvog ranga, zbog odluke UEFA da domaćin meča za trofej bude prestonica Azerbejdžana Baku.

Na stadionu kapaciteta 68.000 nema ni govora o dupke punim tribinama, što je veliki debakl za UEFA koja je zarad popularizacije najvažnije sporedne stvari na svetu, zakazala finale drugog po jačini evropskog takmičenja daleko van fudbalskog epicentra.

Mnogo je razloga zbog kojih je prizor sa Olimpijskog stadiona otužan za jedan ovakav događaj - jedan je svakako atletska staza koja obesmišljava svaki pokušaj navijača da naprave "vatrenu" atmsoferu. U obzir treba uzeti i cenu ulaznice: po prosečnoj ceni od 86 dolara teško da je bilo mnogo onih iz Azerbejdžana čija je plata od 250-300 dolara, koji su se usudili da odvoje veliki deo lične zarade na kartu.

Dalje, sama lokacija je odvratila veliki broj navijača dva tima koji su imali karte. Dovoljno je samo reći da su im do konačne destinacije bila potrebna dva avionska leta pa shvatiti svu komplikaciju ove avanture. Mnogi su zbog toga i digli ruke od putešestvija.

Treća, ne i manje važna stavka je činjenica da su klubovi finalisti dobili tek 10 procenata karata za raspodelu navijačima, upravo zbog bojazni organizatora da se mnogi neće ni usuditi da kreću na daleki put.

Ostatak je podeljen lokalcima, prijateljima UEFA, sponzorima...

Rezultat ovakve odluke UEFA je slika ispod ovog teksta.

Arsenal, Čelsi, Liga Evrope Poluprazne tribine stadiona u Bakuu Foto: Tanjug AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. maj 2019 | 22:15

    Tribine udaljene 20 metara od terena, ova kamera iz ptičije perspektive zahteva da se priljubiš uz tv, rupe na terenu očajno zakrpljene. Atmosfera kao da je prijateljska utakmica, igra takođe. Sve u svemu,najgore evropsko finale koje sam ikad gledao.

  • Milivoje vrati se

    29. maj 2019 | 21:57

    Pa sledeće godine nek ga organizuju u Sidneju.... Pametnjakovići....

  • djura dhuric

    29. maj 2019 | 22:17

    zasto nefudbalska atmosfera???!!!ljudi su poceli da shvaraju da uefa sa svojim glupim zakonima samo nanosi stetu fudbalu,sa svim namestanjima i malverzacijama...i hvala Bogu da je krenulo to da im se vraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA