≫ 

Najmalerozniji klub u Evropi: Slavili su grupnu fazu Lige Evrope, a onda ih je pobeda Čelsija "zakopala"

Ekipa naših Srđana Plavšića i Uroša Radakovića ima dva razloga za tugovanje zbog poraza Arsenala od Čelsija

  • 4

Polako se sumiraju utisci finalne utakmici Lige Evrope i pripremamo se za finale Lige šampiona. Jedno od odjeka finala drugog po kvalitetu evropskog takmičenja dolazi nam iz Češke. Ekipa Sparte iz Praga imala je grupnu fazu Lige Evrope u džepu, a onda je Čelsi pobedio Arsenal i gurnuo ih čak dva koraka unazad.

Sparta Prag je kao osvajač Kupa Češke obezbedila direktan plasman u LE. To jedno ostavljeno slobodno mesto u grpunoj fazi čekalo je Čehe sve dok Čelsi nije sve pokvatio.

Porazom u finalu LE, ekipa Arsenala nije uspela da obezbedi igranje Lige šampiona sledeće godine. Igraće Ligu Evrope i kao ekipa sa najvećim koeficijentom upala je direktno u grupnu fazu i tako izbacila osvajača Kupa Češke. Ne samo da su ih izbacili iz grupne faze, nego će Sparta morati da igra čak dva kola kvalifikacija.

Čelsi Čelsi šampion Lige Evrope 2019; Foto: Tanjug AP

Sportski direktor Sparte je proslavljeni češki fudbaler Tomaš Rosicki koji je godinama nosio dres Tobdžija. Osvajanje trofeja od strane Čelsija ne samo da ga je rastužilo na poslovnom planu nego i na emotivnom.

Dva kluba koja najviše voli pate zbog Čelsija. Arsenal direktno, a Sparta indirektno.

Czech Republic v Croatia - Group D: UEFA Euro 2016 Tomaš Rosicki; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Češka ekipa je samo kratko živela u snovima, ali su brzo igrači shvatili da će mnogo ranije morati da se vrate sa odmora i da svoju evropsku putešestviju krenu već od trećeg kola kvalifikacija.

U Sparti igraju i dva srpska igrača i nekadašnji igrači Crvene zvezde Srđan Plavšić i dete kluba koje nikad nije dobilo pravu šansu Uroš Radaković, a tu je i Gelor Kanga, takođe bivši fudbaler crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirek

    31. maj 2019 | 18:22

    SPARTA PRAG NIJE OSVOJILA KUP ČEŠKE,PROHRALA V POLUFINALU OD SLAVIJE KOJA JE U FINALU POBEDILA BANIK OSTRAVA 2:0. SPARTA JE BILA TRECA U LIGI A TAKO JE OBEZBEDILA LIGU EVROPE.STARTUJE U DRUGOM PREDKOLE,DA JE POBEDIO ARSENAL,IGRALA BI GRUPNU FAZU.

  • Stefan

    31. maj 2019 | 16:14

    I sad da natrci Radnicki, pa da ih i oni izbace iz LE

  • Дејан Младеновић

    1. jun 2019 | 03:19

    Да али по мени онај меч у квалификацијама за ле против Суботичког Спартака да не беше у реваншу Румунског судије који је свирао у најмању руку проблематичан пенал за Суботичане Чеси би их елеминисали

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA