≫ 

Dao 9 golova na Mundijalitu, u vatru ga gurnuo Solskjer, ali u Junajted neće, jer su mu oca, igrača Sitija, zamalo ubili!

U najavi je rat Norveške i Engleske za 18-godišnjeg napadača

  • 0
Erlinga Brojta Holanda, Norveška Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

Dobro zapamtite ime Norveškog mladog fudbalera Erlinga Brojta Holanda! Na svetskom prvenstvu za igrače do 20 godna postiga je neverovatnih 9 golova na jednom meču! Ovo je novi rekord takmičenja.

U Poljskoj se trenutno igra Mundijalito (SP U20), a u utakmici između Norveške i Hondurasa videli smo možda rađanje novog svetskog čuda!

Napadač austrijskog Red Bul Salcburga, u pobedi svoje reprezentacije od 12:0, postigao je neverovatnih 9 golova!

Istina da protivnik ne spada u neke velike fudbalske znalce, ali danas, kada svi igraju fudbal, dati toliki broj golova je fenomenalno.

U prvom meču Honduras je poražen sa 5:0 od Novog Zelanda, i kad su mislili da gore ne može pojavio se Holand.

Posle tri odigrane utakmice Norvešku više nećmo gledati, jer im je ovo bila jedina pobeda u grupi u kojoj su ranije poraženi od Novog Zelanda i Urugvaja.

Ovo je rekord Mundijalita po broju postignutih golova na jednom meču. Dosadašnji rekorder bio je proslavljeni Brazilac Adailton koji je 1997. postigao šest golova Južnoj Koreji.

Vreme je za finale! Totenhem i Liverpul, ekipe koje su na čudesan način stigle do završnog meča, večeras će u Madridu odlučiti o novom šampionu Evrope. Kvota na Pevce je 3,80, na Liverpul 2,00, a na to da će finale otići u produćetke (iks) 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige šampiona.

UBICA DEČIJEG LICA

Da se ne radi o igraču koji je slučajno ovako eksplodirao na jednoj utakmici govori i podatak da ga je ekipa iz Beča dovela iz Moldena za čak 5 miliona evra. I ako je plaćen toliki novac, 18-godišnji napadač još uvek nije dobio pravu šansu u klubu.

 
 
 
View this post on Instagram
Wir freuen uns auf dich, @erling.haaland! 🙌🏼 #WirSindZukunft #FCRedBullSalzburg #HalandA post shared by FC Red Bull Salzburg (@fcredbullsalzburg) on

Prvo skretanje pažnje na sebe imao je kada je u dresu Moldena za 21 minut postigao čak četiri gola. Ta utakmica ga je i preporučila Salcburgu.

Zanimljivo je da mu je tog jula 2018. trener bio sadašnji trenera Mančester Junajteda, Ole Gunar Solskjer.

On može da izraste u vrhunskog napadača, sigurno. Podseća na tip igrača kakav je Romelu Lukaku - rekao je Solskjer nakon utakmice u kojoj je Holand postigao četiri gola.

Erlinga Brojta Holanda, Norveška Foto: Guliver/Christof Koepsel/Getty Images

Solskjeru je nadimak bio "Ubica dečijeg lica" zbog svog mladalačkog izgleda tokom cele karijere i neverovatnog instinkta za gol.

On je u međuvremenu seo na klupu Mančester Junajteda, a u tom klubu dobro znaju prezime Holand.

Kvota da će finale u Madridu, između Totenhema i Liverpula, biti odlučeno tek posle izvođenja jedanaesteraca je 13 (i na trijumf Pevaca, i na trijumf Crvenih posle penala). Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na finale Lige šampiona.

FUDBALSKI KORENI

Bila je 2001. godina kada je Erlin Brojtov otac Alf-Inge doživeo tešku povredu na Old Trafordu koja mu je okončala karijeru.

Mančester Siti tih godina nije bio neki strah i trepet od kluba, ali gradsi derbi je uvek izazivao posebne emocije i žustrinu na terenu. U toj žustrini Roj Kin je preterao, pa je gotovo otkinuo koleno Holandu senioru prilikom jednog starta ''na loptu''.

Pokušavao je da se oporavi od stravičnog loma, međutim svaki put kad se vratio ubrzo je morao na novu operaciju pa je tabak presavio 2013. kada je ipak morao da kaže zbogom igri u 31. godini.

Da je ovo bilo više od starta govori i podatak iz autobiografije Roja Kina u kojoj kaže da je namerno povredio Norvežanina kako bi mu se osvetio za brutalan start iz 1997. kada je Holand posla Irca na jednogodišnje bolovanje.

Alf-Inge je kasnije otvoreno govorio da mrzi Junajted i da očima ne može da vidi ni jednog njegovog igrača.

Alf-Inge Holand i Vićenco Montela, FK Lids, FK Roma Alf-Inge Holand startuje na Vićenca Montelu dok je nosio dres Lidsa; Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

NORVEŠKI ENGLEZ ILI ENGLESI NORVEŽANIN

Vratimo se na Erlinga Brojta. I ako se vodi kao Norvežanin, on je zapravo rođen u Lidsu, 21.7.2000. godine u periodu kada mu je otac iz istoimenog kluba prelazio u Mančester Siti. Momak visok 191cm ističe da je navijač kluba iz rodnog grada.

Iskusni lisac Marselo Bjelsa sigurno će nakon ovih devet golova na Mundijalitu u svoj tefter upisati i mladog Holanda, ako već i nije. Vodio bi se kao domaći igrač, navijač je Lidsa i ako nastavi da ovako rešeta mreže, mladai napadač bi bio idalan za ekipu koja će naredne sezone biti jedna od glavnih favorita za osvajanje Čempionšipa ili barem za povratak u elitu.

Erling Brojt Holand će u tom slučaju sigurno imati motiva da osveti oce protiv Junajteda. Ne bi trebalo začuditi i da Pep Gvardiola prvi odreaguje i dovede 18-godišnjeg napadača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA