Bomba u Italiji - sprema se velika trampa Intera i Juventusa!

''Trejd'' bi trebao da se završi za manje od mesec dana kada zvanično počinje evropska ''pijaca''

  • 5

U Italiji nije toliko čudno kada neki fudbaler promeni nekoliko najboljih klubova u zemlji. Imali smo brojne primere najboljih svetskih igrača koji su nosili dresove Intera, Milana, Juventusa, Rome... Ronaldo, Pirlo i Sedorf itd. su samo neki od njih.

Dešavalo se da milanski giganti direktno razmenjuju igrače, a sada je na pomolu nova razmena, ovog puta između Intera i Juventusa. I ne bi ovo bila nikakva bombastična vest da se ne radi o možda i najboljim igračima oba kluba, dva Argentinca - Mauru Ikardiju i Paolu Dibali.

Bili su najbolji i najbitniji igrači svojih timova sve do ove sezone. Dibalu je u drugi plan bacilo dovođenje Kristijana Ronalda, dok je Ikardijev problem... supruga Vanda Nara može se slobodno reći. Ni jedan ni drugi se nisu naigrali ove sezone.

Veže ih slična sudbina. Obojica su rođeni 1993. godine u Argentini i imaju i italijanske korene. Bili su nosioci svojih ekipa, udarne igle sve do ove sezone. Sudbina i jednog i drugog za narednu sezonu je neizvesna, zbog toga su odlasci najbolja rešenja.

Bepe Marota Bepe Marota, sportski direktor Intera a nekada Juventusa; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Kako je sadašnje ''srce'' Intera nekada bilo glavnokomandujuće u Juventusu tako ne treba čuditi zainteresovanost za Dibalu. Ako neko zna njegove kvalitete i potencjal onda je to Bepe Marota, sportski direktor Intera, a nekad Juventusa.

Ako dođe do razmene, Dibala će po prvi put raditi sa Konteom. Baš kada ga je Marota doveo iz Palerma Konte je napustio Juventus kako bi preuzeo reprezentaciju Italije.

Dibala je bio najbolji strelac lige u sezoni 16/17 a najučinkoviti je bio baš prošle sezone sa 22 postignuta gola u Seriji A samo. I pored fantastične sezone, dolazak Ronalda ga je bacio u drugi plan. Postigao je samo 5 golova ove sezone u Kalču.

Alegri je otišao a sa tim i problemi Dibale koji nije imao pravu poziciju u formacijama bivšeg trenera. Međutim sa Ronaldom pitanje je, ko god da dođe, da li će Dibala dobiti onu minutažu koju je imao pre dolaska Portugalca.

Paulo Dibala, FK Juventus Foto: AP/Tanjug

Sa druge strane, Mauro Ikardi nakon odlaska Spaletija nada se vraćanju minuta. Njegova supruga i agent Vanda Nara tvrdi da on nije na prodaju, međutim navijači više ne podržavaju toliko bivšeg kapitena i rado bi mu videli leđa jer sumnjaju u njegovu odanost klubu nakon svega.

Priče o Ikardiju i Juventusu kruže već dugo, a intevizirale su se pre nekoliko meseci kada je Argentinac ostao bez trake, a potom bio prebačen u drugi tim zbog nediscipline.

Sadašnji prvi ljudi u oba kluba za transfere, Bepe Marota i Fabio Paratići spremni su da sednu za sto i da razogovaraju o ovoj trampu, navodi Gazeta delo Sport.

Obojica igrača imaju problema u sadašnjim klubovima, a sigurno je da bi se Dibala odlično uklopio u Konteov sistem igre.

Čeka se da Juventus dovede novog trenera, a kao glavni kandidat se spominje Sari. Ako do toga dođe, Ikardi bi se odlično uklopio i bio bi verovatno glavna uzdanica kao što je to bio Kavani u Sarijevom Napoliju.

Mauro Ikardi Foto: AP/Tanjug

U Juventusu imaju i računicu da prodajom Dibale, spominje se Bajern, dovedu Sergeja Milinković Savića.

Sa druge strane, Inter ima ideju i da za prodaju Ikardija dovedu Lukakua. Međutim, cena mu je drastičmo pala posle nekoliko meseci jako malog igranja.

Što se plata tiče ni tu ne bi trebalo da bude problema, pošto Ikardi zahteva duplo više od sadašnjih 4,5 miliona koliko prima za 12 meseci, dok bi se Dibala zadovoljio sa sličnim primanjima kao i do sad, a to je oko 7 miliona po sezoni.

Svako nas očekuje vrelo leto na čizmi već ovog juna a prva i možda najveća bomba samo što nije eksplodirala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    1. jun 2019 | 18:16

    Oce Vanda kod Ronalda :)

  • Alo

    1. jun 2019 | 17:11

    Nema od toga nista,Nece Sari da pusti Dibalu,a i drugo kakav bre inter smejurija od kluba vecito cetvrti,peti.

  • BralE

    1. jun 2019 | 17:50

    Hoće kinezi da naprave ponovo renoviran klub od Intera, ali ova trampa nema veze sa vezom! Nit‘ bi Djibala prihvatio u ovom trenutku da predje sa „konja na magarca“, niti bi Ikardi prihvatio Juventus, jer bi imao iste probleme pored Ronalda, kao i Djibala sada! Znači-nidje veze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA