≫ 

Neverovatno: Nedolaženje na utakmice se ne prašta u Nemačkoj, Borusija oduzela 500 godišnjih karata svojim navijačima!

Borusija Dortmund kaznila je svojih 500 navijača oduzimanjem godišnjih karata za narednu sezonu jer nisu došli na 7 ili više uktamica!

  • 5

U Nemačkoj je fudbal više od sporta. To je kult, to je tradicija. Odlazak na utakmicu lokalnog ili voljenog kluba je poput pranja zuba. Zbog toga je svake godine velika pomama za godišnjim kartama. Na kraju svake sezone svode se računi, a pedatni Nemci tačno vode statistiku ko je koliko bio redovan od navijača. Tako je Borusija Dortmund na kraju sezone sabrala "dva i dva" i shvatila da nisu baš svi navijači bili redovni, pa je oduzela pravo da naredne godine čak 500 navjača kupi godišnju kartu.

Razog - nisu bili na 7 utakmica!

Maj mesec je vreme kada se svode računi u svim klubovima na starom kontinentu. Gleda se šta je bilo loše, gde može da se poboljša ekipa, prave se transfer liste itd. U Nemačkoj se bave sa još jednom stvari: analizom posete navijača, pojedinačno.

Borusija Dortmund, navijači Foto: AP/Tanjug

Među najodanijim navijačima na svetu spadaju navijači Borusije iz Dortmunda. Vestfalen je redovno pun i traži se karta više. Koliko je veliko interesovanje za utakmice Milionera govori podatak da svakog leta na hiljade navijača ostane bez sezonske karte iako stadion prima 80.000 na domaćim utakmicama (jer navijačka tribina nema stolica u Bundes ligi, dok u Evropi moraju da budu, pa je kapacitet smanjen na 65.000).

Zbog te navale, uprava kluba ne toleriše nedolaženje na utakmicu. Za 17 ligaških utakmica koje klub igra na domaćem terenu, svaki vlasnik sezonske karte može najviše da izostane sedam puta.

Da se klub nije šalio kada je sa ovim pravilom upoznavao navijače pokazuje primer 500 navjača koji su bili neredovniji od ostalih, i koji su više od sedam puta izostali sa utakmice. Oni su ostali bez mogućnosti da nabave godišnju kartu za sledeći sezonu!

FK Borusija Dortmund, navijači Foto: AP/Tanjug

Lokalni ''Rur Nahrihten'' piše da su navijači kojima su oduzete karte besni i šokirani, ali da ogromna većina navijača Borusije podržava ovakav potez.

Moto navijača Dortmunda glasi - prva ljubav (Echte Liebe) i zbog toga je svaka utakmica važna i svaki izostanak je neopravdan, pogotovo kad ima toliko ljudi koji su ostali bez tog dragocenog papira.

Nakon ove mere oduzimanja karata verovatno više nećmo moći da nađemo ni jedno prazno mesto na Signal Idun Parku, mada i do sad je bilo jako teško uočiti neku praznu stolicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    2. jun 2019 | 23:27

    Svaka cast na potezu! Volis klub ili ne volis, a ne ko kod nas, kupuju se godisnje da bi se lakse doslo do paketa za LE ili LS a na nasoj ligi bude 5000 ljudi, sramota!

  • Darko

    2. jun 2019 | 23:27

    Nije Prva ljubav nego Prava ljubav !!!!

  • jaric

    2. jun 2019 | 23:52

    Kupi ti i godisnju za pocetak !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA