≫ 

Istorijski penal i 6. titula prvaka Evrope za Liverpul: Seksi prekid zasenio igru Totenhema u finalu Lige šampiona! (VIDEO)

Redsi su poveli u 1. minutu iz penala, pa sve rešili u finišu!

  • 67

Fudbaleri Totenhema i Liverpula u Madridu odigrali su finale Lige šampiona, a Redsi su slavili sa 2:0 i osvojili 6. titulu prvaka Evrope!

Liverpul, Totenhem Finale je prekinuto zbog ove dame Foto: Tanjug/AP

Delovalo je da je Totenhem podlegao pritisku svog prvog finala u istoriji, roviti Kejn bio je nevidljiv, a rani i naivni penal je trasirao put Liverpula ka tituli, šestoj u istoriji i prvoj za Jirgena Klopa, koji je u trećem pokušaju i finalu karijere došao do ušatog pehara!

Poketino je izabrao pogrešan recept, startovao je sa Kejnom i ostavio predugo na klupi Mouru, momka koji je rešio polufinale sa Ajaksom. Tek njegovim ulaskom, Totenhem je progirao i počeo da baca na muke Alisona, a onda je usledio džokerski, hladnokrvni gol Origija za 2:0 i titulu!

To je šesti pehar Redsa, a prvi posle slavne 2005, kada je Milan pao u Istanbulu, možda u najneverovatnijem meču u istoriji finala Lige šampiona. Takođe, meč u Madridu je obeležio i provokativan prekid.

FK Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

Totenhem - Liverpul 0:2

(Salah 2, Origi 87)

Sudija: Damir Skomina, Slovenija Stadion: Vanda Metropolitano, Madrid Gledalaca: 70.000

TOTENHEM: Ljoris, Tripije, Aldervireld, Vertongen, Rouz, Sisoko (od74. Dajer), Vinks (od 66. Vinks), Eriksen, Dele Ali, Son, Kejn

LIVERPUL: Alison, Aleksander Arnold, Van Dajk, Robertson, Matip, Fabinjo, Henderson, Vajnaldum (od 62. Milner), Salah, Mane, Firmino (od 58. Origi)

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

Teško da se išta može pričati o taktikama, planovima i ispitivanju snaga, kada se već u 24. sekundi svira penal! To se dogodilo Pevcima, Sisoko je pogođen u ruku lukavim centaršutom Manea, a Damir Skomina nije oklevao, i omogućio je Mohamedu Salahu da odmah zatrese mrežu.

Egipćanin je tako u 2. minutu postao strelac golova u svakoj fazi takmičenja Lige šampiona, i videlo se koliko mu znači pogodak, naročito jer ga je povređivanjem Serhio Ramos sprečio da odigra celo prošlogodišnje finale protiv Reala.

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

Čini se i da je iskustvo te utakmice bilo od neprocenjivog značaja za Redse, protiv tima kom je ovo prvo i istorijsko finale - Poketino je rizikovao i dao šansu sveže oporavljenom Kejnu od početka, na klupi je ostao junak polufinala Lukaš Moura, a vezni red bio je praktično nevidljiv.

Strahovao je Kejn i od ozbiljnijih duela, znao je na to da ga natera Fabinjo, dok se Alisonu posao svodio na skupljanje "otpadaka" i loših centaršuteva. Sa druge strane, ofanziva Liverpula je vrebala priliku za brzo istrčavanje, a u prvih 45 minuta, viđen je i provokativan prekid, kada je polugola devojka naterala Skominu da zaustavi igru.

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

U nastavku, dugo nije bilo ni akcija ni trzavica, pa ni izmena, monotono se igralo, a čak je Klop bio prvi koji je napravio izmenu, Origija je uveo umesto Firmina u 58. minutu, a zatim je Milner trebalo da donese mirnoću vezi umesto Vajnalduma.

Sa druge strane, Poketino je tek u 66. minutu dao šansu Mouri, zatim Dajeru i Ljorenteu, ali buđenje je viđeno prekasno. U periodu od 75. do 85. minuta je Totenhem samo zaigrao dostojno finala, ređali su se šutevi Sona, Moure i Eriksena iz slobodnjaka, Dele Ali je sa peterca prebacio prečku, a posle toga, zna se kakvo je nepisano pravilo.

Usledila je kazna preko Origija, junaka Redsa iz završnice. Dva gola dao je Barsi, jedan Totenhemu za overu pehara!

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

IZ MINUTA U MINUT:

88. MINUT - GOOOL! Origi je matirao Lorisa, oštro i nisko je šutirao po zemlji!

83. MINUT - Iznudio je Totenhem slobodnjak sa ivice 16-erca, Eriksenov šut je Alison majstorski poslao u korner.

80. MINUT - Sada je Liverpul pod najopasnijim pritiskom od starta, Alison je zaustavio oštar šut po zemlji Moure, prethodno je boksovao projektil Sona.

79. MINUT - Opasan centaršut, Ali sa peterca šalje loptu preko prečke!

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

75. MINUT - Gledaju se besciljna dodavanja na obe strane, nedorečene kontre, Son je jednom protutnjao kao munja samo, ali mu je Van Dajk izbio loptu u korner.

69. MINUT - Tražili su sada igrači Totenhema Milnerovo igranje rukom za penal, ignorisao ih je Skomina. Može se reći da se i dalje muče momci iz Londona, prvo sa prenosom lopte, zatim i sa kreacijom.

65. MINUT - Ovo su navijači Totenhema čekali, Moura je u igri umesto Vinksa.

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

58. MINUT - Prva promena, ali u Liverpulu! Iako se deluje da je Poketino taj koji mora malo da prodrma ekipu. Sada je na terenu Origi umesto Firmina, osvežen je napad Redsa.

55. MINUT - Preti opet Liverpul, al ije Ljoris bio spretniji i brži ispred Manea, a centimetri su odlučivali.

53. MINUT - Umrtvljena je utakmica, neutralni posmatrači se dosađuju, pa je šou "ukrala" devojka koja je utrčala na teren - evo i o kome se radi.

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, i to bez promena! Čini se da je pitanje trenutka kada će na trener Lukaš Moura...

40. MINUT - Tukao je jako Arnold sa distance, zatim i Robertson, morao je dobro da zagreje rukavice Ljoris. Sa druge strane, Alison praktično samo hvata loptu u ruke posle loših ubacivanja...

Liverpul, Totenhem Foto: Tanjug/AP

35. MINUT - Jalovo deluje vezni red Pevaca, Kejn je neprimetan, za sada deluje da nije baš bila idealna odluka da startuje...

28. MINUT - Duge lopte su bile očajnički pokušaj Totenhema da dođu do gola, Liverpul bi u poslednjim trenucima uspevao da u defanzivnoj liniji spreči akciju!

22. MINUT - Polugola devojka je izvela performans, uletanjem na teren, očigledno sa nekom aktivističkom porukom na grudima. Brzo je naterala Skominu da prekine duel.

20. MINUT - Evo i prikaza penal situacije.

12. MINUT - Nije se baš rasplamsala igra, kao da su svi zatečeni ovakvim početkom utakmice. Fabinjo nije propustio priliku da bude malo grublji u duelu sa Kejnom, kao da želi da ispita njegovu drčnost i spremnost da ide do kraja posle oporavka. 

Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP

7. MINUT - Unervozio je gol Pevce, krenuli su agresivno u akciju, ali ništa više osim prekida nisu uspeli da izdejstvuju. Takođe, zanimljiv je podatak da je Salah sada postigao gol u svakoj rundi Lige šampiona! Podsetimo, prošle godine je meč završio prerano jer se povredio.

1. MINUT - Počelo je! I to kako, penalom za Liverpul, zbog igranja  rukom! Salah je potom dao gol! Sisoka je lopta pogodila u ruku, a čini se da je Mane bio lukav i da ga je baš gađao u želji da iznudi penal. Skomina se nije mnogo dvoumio, iako je već posle 24 sekunde imao pakleno težak zadatak da prelomi.

20.40 - Poslednje pripreme su u toku...

Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP
Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP
Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP
Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP

20.29 - Naš trener Slaviša Jokanović dočarava nam ambijent.

20.25 - Lebron Džejms je uz Liverpul. Inače je i deoničar kluba, koji je svojevremeno posećivao.

20.15 - Još malo ambijenta pred početak!

Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP
Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP
Totenhem, Liverpul Foto: Tanjug/AP

19.52 - Minut ćutanja za Rejesa!

Očekivano, UEFA je brzo donela odluku, odaće se počast tragično nastradalom igraču.

19.46 - POZNATE SU POSTAVE!

Ipak će igrati Hari Kejn, koji je pauzirao od 9. aprila! Oporavio se od povrede i spreman je da napadne ušati pehar.

LIVERPUL: Alison, Aleksander Arnold, Van Dajk, Robertson, Matip, Fabinjo, Henderson, Vajnaldum, Salah, Mane, Firmino

TOTENHEM: Ljoris, Tripije, Aldervireld, Vertongen, Rouz, Sisoko, Vinks, Eriksen, Dele Ali, Son, Kejn

19.45 - Kako klubovi podgrevaju atmosferu?

19.25 - Lažni Jirgen Klop hara Madridom. Toliko liči na trenera, da su svi hteli fotografiju.

19.10 - U punom su sastavu svi

Kadrovskih problema nema mnogo, samo je Liverpul ostao bez Keite, ali su glavni nosioci igre tu. Takođe, Hari Kejn se oporavio, pa se može očekivati kao akter.

18.55 - Ambijent dva sata pre okršaja.

Atletiko Madrid Foto: Telegraf.rs
Atletiko Madrid Foto: Telegraf.rs

18.40 - Tuga zbor Rejesa

Mnoge je u crno zavila vest o smrti Hozea Antonija Rejesa, koji je sa Redsima i Pevcima vodio ljute bitke dok je igrao za Arsenal.

Poginuo je na dan finala Lige šampiona, a snimci sa mesta nesreće ostavljaju stravičan utisak...

18.35 - Kako to izgleda po vremenskim zonama? Ko je u Tokiju, meč gleda u 4.00 noću...

18.30 - Konfuzija oko karata!

Mnogi su spremni da preplate karte, kupe ih na crno za nekoliko hiljada evra, a neki rizikuju i kupe lažne, kako javlja naš izveštač iz Madrida.

Takođe, policija daje instrukcije da navijači vade karte, kako bi prošli sve kontrole, dok organizatori daju instrukcije da se one ni za živu glavu ne vade - zbog onih koji su spremni da ih ukradu.

VIDEO - Pitali smo u Madridu navijače Liverpula šta očekuju od finala, evo šta su rekli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. jun 2019 | 20:59

    Navijamo za liverpul da mozemo da pricamo kako smo otresli prvaka evrope 😂😂😂

  • Cure

    1. jun 2019 | 23:43

    Pa lepsa utakmica bila na Rajku kad smo ix razbili 2:0

  • ДС

    1. jun 2019 | 22:55

    Прваци Европе " Ц.Звезда , Ливерпул , Барселона , Реал , Ман Јунајтед , Бајерн ..... Бљак клубови " партизаи , фљамуртари ,пришћина , будућност подгорица , динамо загреб .,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA