Liverpulova titula se slavi i u Romi: Salah i Beker doneli lepu svotu novca Romi!

I ako je bila daleko od finale Lige šampiona, Roma će inkasirati od ove utakmice, odnosno titule, 4,5 miliona evra

  • 0
Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Ne slavi se titula prvaka Evrope samo u Liverpulu, ona se slavi i u Rimu, sve zbog klauzula u ugovorima bivših igrača Rome.

Nova era Liverpula krenula je da se gradi dolaskom Mohameda Salaha iz Rome, a krunisana je dolaskom iz istog kluba golmana Alisona Bekera. Upravo je on bio završni šraf u Klopovoj ekipi koja je prevagnula u koist Redsa da po šesti put postanu prvaci Evrope.

Na njihov dolazak Liverpul je dao 114,5 miliona evra (42 Salah + 72,5 Beker), međutim to nije sav novac koji će Redsi sveukupno uplatiti na račun Rimljana za ovu dvojicu igrača.

Kada su bili prodavani, uprava Rome je mudro ubacila i klauzulu u slučaju da Liverpul ponovo postane šampion Evrope da mora da im uplati još novca, tačnije dodatnih 4,5 miliona evra za obojicu igrača.

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Salah i Beker su jedni od zaslužnijih za ovu titulu Lige šampiona i osvanje rekordnog broja bodova u Premijer ligi.

Na kraju će klub koštali 119 miliona evra, što je za 26 miliona manje nego što su zaradili samo od prodaje Kutinja Barseloni (145 miliona evra).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA